Egy utolsó Mercedes Lewis Hamilton Valentin-napi ajándéka

Valentin-napra időzítették az idei autójuk bemutatóját a Formula–1-es Mercedes és a McLaren istállók. Csütörtökön a címvédő Red Bull zárja a sort.

2024. 02. 14. 12:51
HAMILTON, Lewis
Dzsidda, 2024. február 1. 2021. december 4-én készült kép Lewis Hamiltonról, a Mercedes brit versenyzõjérõl, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának idõmérõ edzését a dzsiddai utcai versenypályán. A 39 éves, hétszeres világbajnok Hamilton 2024. február 1-jén bejelentette, hogy az idény végén távozik a Mercedestõl, és a 2025-tõl a Ferrari Forma 1-es csapatánál versenyez. MTI/EPA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző évek topcsapatai maradtak a sor végére a Formula–1-es autóbemutatók terén. Hétfőn az Aston Martin leplezte le az AMR24-et, amelyet kedden a harmadik Ferrari, szerdán a negyedik McLaren és a második Mercedes új járgányai követtek. Egyik csapat sem változtatott sokat az autója fényezésén. A Ferrari természetesen megmaradt a jól megszokott vörösnél:

A bemutató óta az is kiderült, hogy a pletykákkal ellentétben a Ferrari nem titkolta el Charles Leclerc elől leigazolását, aki 2025-től Carlos Sainz helyén versenyez majd az olaszoknál. A spanyol pilóta is megszólalt arról, miként élte meg az elmúlt időszakot.

– Természetesen meglepődtem, ahogy mindenki más is a Formula–1 világában. Ami engem illet, annyit talán elmondhatok, hogy kicsit hamarabb értesültem erről, mint a többség, volt pár hetem felkészülni a bemutatóra, az új idényre – nyilatkozta Sainz, aki egyelőre nem tudja, hogy a Ferrari után melyik csapatnál folytatja. – Korábban úgy gondoltam, jó lenne még az első futam előtt bebiztosítani a jövőmet, de a forgatókönyv megváltozott, így hosszabb lesz a folyamat.

 

Megérkezett az új McLaren

A McLaren, azaz Lando Norris és Oscar Piastri új autóján továbbra is a narancssárga szín dominál, a korábbi égszínkék helyett feketével kiegészülve. 

 

Hamilton utolsó Mercedese

Alább pedig az idény végén a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton utolsó, George Russellnek pedig a harmadik Mercedese, a W15 látható.

Már csak a címvédő Red Bull van hátra, csütörtökön fény derül arra, hogy és Sergio Pérez milyen autóval száguldozik idén. A hírek szerint a botrányba keveredett csapatfőnök, Christian Horner is ott lesz a jeles eseményen.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.