Szoboszlai a jövő aranylabdásai között? Nem elképzelhetetlen

A Football Manager játék szimulációja alapján a következő tíz évben Lionel Messi már nem kap Aranylabdát. Kylian Mbappé – már a Real Madrid labdarúgójaként viszont annál többet, de még a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik is szerepel az elkövetkezendő győztesek között.

2024. 02. 27. 8:58
Szoboszlai
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai leaps for the ball during the English Premier League football match between Newcastle United and Liverpool at St James' Park in Newcastle-upon-Tyne, north east England on August 27, 2023. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt másfél évtizedben, egy-két kivételtől eltekintve és letaszíthatatlan volt a trónról. Előbbi nyolc, utóbbi öt Aranylabdát kapott, rajtuk kívül csak Luka Modricnak és Karim Benzemának jutott egy-egy a 2008 óta tartó időszakban. Messitől eltekintve a többiek a Real Madrid játékosaiként gyűjtötték be az elismerést (Ronaldónak egy még a Manchester Unitednél is összejött), és a Football Manager játék szimulációja alapján a következő években is a spanyolok játékosai fognak uralkodni, egyszer, kétszer és a várhatóan a jövőben szintén a Real mezét viselő Kylian Mbappé háromszor lesz aranylabdás.

Mint azt a Ripost megírta, a játék Szoboszlai Dominiket kiáltotta ki győztesnek a 2029–30-as idényben. A magyar középpályás nemcsak a válogatott tagjaként alkot maradandót, hanem a Premier League-ben is megcsillogtatta a tudását. A PL-éllovas Liverpool alapembere, egy trófeát már begyűjtött a csapattal, és további három megnyerésére van esélye az idényben.

Érdekesség, hogy Szoboszlai jó barátja, a Manchester Cityvel az előző idényben triplázó neve nem bukkant fel a Football Manager szimulációjában.

Borítókép: (Fotó: AFP/Lindsey Parnaby)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.