Fontos bejelentéseket tett Orbán Viktor, beszélt a napelemesek helyzetéről is

Az üzemanyagárak alakulását is kordában kell tartani, ha kell, újra beavatkozik a kormány – jelezte a miniszterelnök.

2023. 09. 25. 14:24
ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt
Budapest, 2023. február 27. Orbán Viktor miniszterelnök a frakcióvezetők felszólalásaira válaszol az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitónapján, 2023. február 27-én. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha az üzemanyagárakat, amik jelentősen növelik az inflációt, a kereskedők nem tudják vagy nem akarják kordában tartani, akkor ismét be fogunk avatkozni – jelentette be Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának a nyitó ülésén elmondott napirend előtti felszólalásában.

A miniszterelnök arról is beszámolt, hogy nyáron a megújuló energiaforrások tekintetében öles léptekkel haladtak.

– Átvizsgáltuk a teljes elektromos hálózatrendszerünket. Körülhatároltuk azokat a területeket, ahová hálózatfejlesztés nélkül nem tudunk napelem-kapcsolódásokat és termelést befogadni. Az átvizsgálás eredménye biztató. Az országos hálózati rendszer tekintélyes részét megnyithatjuk és az elszámolási viták rendezése után be tudjuk fogadni a lakossági napenergiát is – húzta alá.

A nyugdíjakról is szót ejtett a miniszterelnök, kijelentette, hogy a nyugdíjak értékét a kormány a jövőben is megóvja. – Képesek leszünk novemberben is, hogy kifizessük a nyugdíjemelést, a hiányzó összeget odaadjuk – mondta Orbán Viktor, utalva arra, hogy 

várhatóan novemberben egyben megkapják a nyugdíjasok a korrekciót, mivel az infláció valamivel magasabb lett az év elején vártnál (akkor 15 százalékos emelést kaptak az érintettek).

– Jó hír a nyugdíjasoknak, hogy nem Gyurcsány-korszak van és ezért odaadjuk a nyugdíjasoknak azt az összeget, ami az infláció mellett a megélhetésükhöz szükséges – jelentette ki a nyugdíjkorrekcióról a miniszterelnök. 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.