Feketén dolgoztathatta munkásait a siófoki önkormányzat cége

Lecsapott a munkaügyi felügyelőség a Balaton Parti Kft.-re.

Forrás: Somogy vármegyei hírportál2023. 11. 02. 19:15
pia, alkohol Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munkaügyi felügyelőség munkatársai szálltak ki a siófoki önkormányzat egy cégéhez, a Balaton Parti Kft.-hez, ahol feketefoglalkoztatás gyanújával vizsgálódtak – tudta meg a Somogy vármegyei hírportál (Sonline).

A vízimentők és úszómesterek szerződéseit, valamint a strandgondnok tevékenységét vették górcső alá. A hírportál megkereste a kormányhivatal foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi osztályát, de válaszukban azt közölték: 

folyamatban lévő ügyről a Somogy Vármegyei Kormányhivatalnak nem áll módjában tájékoztatást adni. 

A siófoki önkormányzat a lap megkeresésére azt nyilatkozta, hogy a Balaton Parti Kft.-nél mint a siófoki strandokat fenntartó és üzemeltető cégnél több alkalommal történt helyszíni munkaügyi ellenőrzés az idei strandszezonban. Sem a társaságnak, sem az önkormányzatnak nincs tudomása semmilyen gyanúról, főként nem feketefoglalkoztatás gyanújáról. 

Hivatali ellenőrzések rendszeresek a nyári szezonban a strandi területeken, ezen helyi ellenőrzésekből adódóan folyamatban vannak meghallgatások, és az ellenőrzés még nem zárult le. A  Sonline információi szerint november 10-én lesznek hatósági meghallgatások. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.