Halott emberek járadékait vette fel a korrupt postás

Fél éven át közel háromszázezer forintot sikkasztott egy postás Hajdú-Biharban, több bűncselekmény miatt emeltek vádat ellene – közölte a vármegyei főügyészség az MTI-vel kedden.

Forrás: MTI2024. 02. 20. 16:11
Mailboxes,Filled,With,Letters,And,Bills,In,An,Apartment,Building. postaláda, posta, levél
2270740031 Fotó: Zhuravlev Andrey
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint az elkövető postai kézbesítőként dolgozott egy vármegyei településen. Az asszony a körzetében két személyről is tudta, hogy elhunyt, de amikor számukra a haláluk után is érkeztek kifizetendő összegek, elhatározta, hogy azokat megszerzi magának, hozzátartozóik nevében aláírja a kifizetési bizonylatokat.

A vádlott 2022 júniusa és decembere között ezzel a módszerrel összesen mintegy 280 ezer forintot tartott meg, az általa meghamisított átvételi aláírásokat tartalmazó utalványokat pedig leadta a postán.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozása során az elkövető elismerte a bűncselekmény elkövetését, az okozott kárt pedig teljes egészében megtérítette.

Az ügyészség a súlyosabban minősülő sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indítványozta, hogy a Hajdúszoboszlói Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, amelyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szab ki és hosszabb időre eltiltja őt a kézbesítői foglalkozástól.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.