Horgászok mentették meg a jéggé fagyott kajakost

Annyira kihűlt a teste, hogy önerőből nem tudott volna a partra jutni.

Forrás: KEMMA2024. 02. 02. 16:59
Balatonakali
20230701 Balatonakali A Balatonakali kikötői stég, valamint a mellette levő horgászcsónak kikötő turisztikai fejlesztésének projektszemléje. Fotó: Nagy Lajos NL Veszprém Megyei Napló Fotó: Nagy Lajos Forrás: VEOL/Nagy Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horgászok mentettek ki egy vízbe borult, szinte jéggé fagyott kajakost az áradó Dunából a Komárom-Esztergom vármegyei Neszmély közelében – közölte a KEMMA a Komárom-Esztergom vármegyei Horgászegyesületek Szövetségének a közösségi oldalán megosztott bejegyzés alapján.

Két horgász, Rohodi Máriusz és Nagy Csaba korábban már látták, hogy két kajakos kint van a vízen. Délután, amikor a hajók visszafelé jöttek, az egyik kajakos segítséget kért, mert nem találta társát, aki beleborult a vízbe – írják.

A horgászok csónakkal a bajba jutott ember keresésére indultak és az ártéren, egy vízbe dőlt fa ágaiba kapaszkodva találtak rá. A kajakos olyan sok időt töltött a négy fokos vízben, hogy 

saját erőből nem tudott volna partra jutni.

Az átfagyott férfit a horgászok csónakjukba emelték, pokrócokba tekerték, majd biztonságos helyre vitték – tájékoztatnak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: VEOL/Nagy Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.