Lázár Jánosnak erős napja van, mutatjuk a legkeményebb mondatait + videó

A Sparról beszélt az építési és közlekedési miniszter.

Forrás: Világgazdaság, Facebook2024. 03. 21. 17:40
Lázár János Forrás: FB/Lázár János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az az élelmiszeripari vállalkozás, amely nem adja meg a tiszteletet a kormánynak, nem maradhat Magyarországon” – fogalmazott Lázár János építési és közlekedési miniszter a Portfólió építőipar 2024 konferenciáján, de a tárcavezetőnek volt még néhány kemény szava a Spar-ügyben. 

 „Gondoljunk bele, mi lenne, ha egy magyar élelmiszeripari vállalkozás uralná Ausztria piacát? Európa iparát 40-50 százalékban a német és a francia cégek uralják, ezt nem kell hogy elfogadjuk. Nem kiszorítani kell őket, hanem rászorítani a tisztességes piaci magatartásra” – idézte Lázár szavait a Világgazdaság.

Egyébként a miniszter megosztott egy videót is a Facebook-oldalán – ugyanarról a konferenciáról –, abban is mond egy erőset. 

Úgy fogalmaz, azok közé tartozik, akik a miniszterelnöknek azt javasolták, hogy 

ha már az osztrákok azt hazudták, hogy az állam be akart szállni a Sparba, akkor ezt tekintsük egy jó ötletnek, és vegyük meg az egészet szőröstül-bőröstül.

Leszögezte továbbá, hogy eddig nem jutott eszébe a magyar államnak, hogy beszálljon a Sparba, de most, hogy az osztrák testvérek ezt felvetették, szívesen állnak a rendelkezésükre. Ugyanezen a konferencián az építési és közlekedési miniszter osztrák fűszeres-közértesnek nevezte az élelmiszerláncot. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.