Több embert megkéselt egy férfi a tokiói metrón

A férfi Joker-jelmezt viselve hajtotta végre a támadást, amelynek indítéka egyelőre ismeretlen.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 31. 17:09
Tokió, 2021. október 31. Mentőalakulatok tagjai dolgoznak a tokiói metró egyik állomása előtt, miután egy Jokernek öltözött férfi több embert megkéselt egy szerelvényen, majd tüzet gyújtott 2021. október 31-n. Az NHK japán televízió közlése szerint legkevesebb tíz ember sérült meg, köztük egy idős férfi súlyosan. MTI/EPA/Jiji Press Forrás: MTI/EPA/Jiji Press
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több embert megkéselt vasárnap egy Jokernek öltözött férfi a tokiói metrón, majd tüzet gyújtott – közölte a rendőrség. Az NHK japán televízió közlése szerint legkevesebb tíz ember sérült meg, köztük egy idős férfi súlyosan. A 24 éves támadót a helyszínen őrizetbe vették és gyilkossági kísérlet gyanújával indult nyomozás ellene.

A támadás indítéka egyelőre nem ismert. Két hónapon belül ez volt a második késes támadás a tokiói tömegközlekedésben.

A televízióban bemutatott felvételek szerint tűzoltók, rendőrök és mentők menekítették ki az utasokat, akik közül sokan az ablakon keresztül próbáltak menekülni, amikor a szerelvény beért az állomásra. Egy videófelvételen jól látszik, amint az utasok menekülnek a szerelvény egyik kocsijából, ahol tüzet gyújtott a támadó. Az NHK híradása szerint miután megkéselte az utasokat, a gyanúsított olajhoz hasonló folyadékot öntött ki és meggyújtotta. Augusztusban, a tokiói olimpia zárónapja előtt egy 36 éves férfi tíz utast késelt meg egy tokiói vonaton. A férfi a rendőrségen azt vallotta, hogy olyan nőket akart megtámadni, akik boldognak látszottak.

Borítókép forrása: MTI/EPA/Jiji Press

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.