Lövöldözésről érkezett bejelentés a Capitoliumtól + videó

A hatóságok arra kértek mindenkit, aki az épületben tartózkodott, hogy húzódjon be az irodájába biztonságos helyre.

Magyar Nemzet
2023. 08. 02. 22:28
null
Washington, 2023. augusztus 2. Capitoliumi rendõrök a Russell szenátusi irodaház egyik kapuja elõtt 2023. augusztus 2-án. Egy lövöldözõ jelenlétérõl szóló beszámolók miatt a biztonsági erõk átkutatják a kongresszus washingtoni épületének közelében lévõ szenátusi irodaházakat. MTI/AP/J. Scott Applewhite Fotó: J. Scott Applewhite
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyi idő szerint szerda délután érkezett egy telefonhívás a 911-re, amelyben lövöldözést jelentettek be a kongresszus washingtoni épületének közelében lévő szenátusi irodaházak egyikében az Egyesült Államokban. 

A hatóságok a „lehetséges lövöldözőről” szóló bejelentés után arra kértek mindenkit, aki az épületben tartózkodik, hogy húzódjon be az irodájába, biztonságos helyre. Bár a szenátus és a képviselőház jelenleg nyári szünetet tart, az épületekben ilyenkor is többen dolgoznak az irodákban, ahogy a takarítószemélyzet és az őrség is. 

A capitoliumi rendőrség közölte, hogy tisztviselőik a szenátusi irodaépületekben és azok környékén kutatnak „egy aggasztó segélyhívásra reagálva”, ugyanakkor hozzátették, hogy nincs megerősített jelentés lövésekről, és sérülteket sem találtak.

A washingtoni fővárosi rendőrség szóvivője az ABC Newsnak elmondta, hogy a lövöldözőről szóló hívás hamis bejelentésnek tűnik.

A rendvédelmi tisztviselők szerint a rendőrség megpróbálja lenyomozni a hívás forrását.

Az ABC News forrásai arról számoltak be, hogy a környéken egy „érzelmi zavarban” szenvedő személyt láttak, akit hordágyon vittek, és egy mentőautóba raktak.

Az épületből a dolgozókat a rendőrök kísérték ki. A közösségi oldalakra feltöltött videókon látszik, hogy többen rémülten, felemelt kézzel hagyják el munkahelyüket. 

Borítókép: Capitoliumi rendőrök a Russell szenátusi irodaház egyik kapuja előtt 2023. augusztus 2-án. Egy lövöldöző jelenlétéről szóló beszámolók miatt a biztonsági erők átkutatták a kongresszus washingtoni épületének közelében lévő szenátusi irodaházakat (Fotó: MTI/AP/J. Scott Applewhite)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.