Újabb korrupciós botrányba keveredett a német kormánypárt

Hivatalosan homoszexuális migránsoknak nyújt szolgáltatást a tárca, a számvevőszék azonban korrupciót szimatol. Az ellenzék lemondást követel – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA2023. 08. 26. 16:37
null
20230714 olaszorszag lampedusa migransok havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szászországi tartományban óriási korrupciós botrány kirobbanása van születőben. Az állami számvevőszék súlyos vádakat fogalmazott meg a szász szociális minisztériummal szemben, többek között a homoszexuális menedékkérők fizetett szaunalátogatásai miatt. Petra Köpping szociáldemokrata miniszter államtitkárát, Sebastian Vogelt emiatt és esetleges nepotizmus miatt korrupcióval gyanúsítják – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

A tárca hivatalosan a homoszexuális menedékkérők számára kiadott menekültkártyával szervezett bulikba és ingyenes szaunalátogatásra fizette be a migránsokat. A drezdai Paradise szaunába egyébként 20 euróba kerül a normál belépőjegy.

A számvevőszék ellenőrei azonban úgy látják, meglehetősen kétséges, hogy a fent említett szolgáltatásokra költött százezrek valóban az integrálás sikerét szolgálják, és arra gyanakodnak, hogy pénzmosás lehet a háttérben. A számvevőszék „korrupcióra hajlamos struktúrákkal” vádolja Köpping minisztériumát az ingyenes szaunalátogatásokkal kapcsolatban. A támogatások összesen húsz kedvezményezetthez áramlottak, nagyrészt ellenőrizetlenül, és a kifizetésekben is rengeteg a homályos részlet az ellenőrök szerint.

A V4NA szerint érdekes egybeesés, hogy hogy Vogel államtitkár élettársa egyben a „Hálózat a demokráciáért és a bátorságért Szászországban” nevű egyesület ügyvezetője is, és a minisztériumtól szintén kapott támogatást. Vogel tehát közvetlenül döntött partnere egyesületének pénzügyi hozzájárulásáról, és ezzel megsértette a részvételi tilalmat, emiatt pedig már alapból gyanú övezi az államtitkárt.

Nem ez az egyetlen példa a gyanús pénzügyi körülményekre. A helyi Christopher Street Dayt szervező CSD Dresden e.V. például állítólag 2017 és 2019 között mintegy 460 ezer eurót kapott a „Queer menekültek támogatására a mindennapi szakmai és társadalmi életben” névvel ellátott projekt keretében. Az ellenőrök szerint azonban érdemben nem konkretizálták, hogy pontosan mire költötték el a pénzt, ezért számukra értelmezhetetlen ez a támogatás.

Nemcsak Berlinben, hanem Szászországban is vannak klánstruktúrák a kormányban. A mérték azonban még megdöbbentőbb, mint azt eddig feltételeztük

– jelentette ki Jörg Urban, az Alternatíva Németországért (AfD) szászországi parlamenti frakcióvezetője, aki felszólította Köpping szociális minisztert, hogy rúgja ki Vogelt, és jogi vizsgálatot vár.

Még a szövetségi kormánykoalíciós partnerek is egymás ellen fordultak.

A szociáldemokraták által vezetett minisztériumok egyre inkább problémás minisztériumokká válnak. Ilyen partnerekkel már nem igazán van szükség ellenségekre

– vélekednek a liberálisok.

Borítókép: Lampedusára érkezett illegális bevándorlók (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.