Kovács István: Magyarországról erős üzenetet tudunk küldeni, Izrael mögött állunk

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint fontos megmutatni, mi a valódi Izraelhez való hozzáállás, amit az Európai Unió az elmúlt években nem képviselt.

2023. 10. 11. 8:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Fontos megmutatni, mi a valódi Izraelhez való hozzáállás, amit az Európai Unió az elmúlt években nem képviselt – jelentette ki Kovács István az Alapjogokért Központ által szervezett Pro-Izrael konferenciával kapcsolatban. Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója kiemelte, hogy egy olyan Izrael melletti csúcstalálkozót szerettek volna tartani, ahol a nemzetközi, zsidó–keresztény világ legnagyobb gondolkodói, politikusai megmutathatják, hogy mennyire fontos kiállni Izrael mellett. 

Sajnálatos módon időközben kirobbant a konfliktus Izraelben, amely teljesen új megvilágításba helyezte a konferenciát, néhány óra alatt kellett újrahangolnunk az egészet. Rengeteg izraeli barátunk nem tudott eljönni, mert vagy a kormányban döntéshozók, vagy éppen harcolnak a fronton. Egészen sajátos fénykötésbe került a mostani konferencia, de azt hiszem, hogy nagyon jó üzenet az, hogy amíg Nyugat-Európa nagyvárosaiban a Hamász melletti tüntetéseket tartanak és örülnek a terrortámadásnak, örülnek a háborúnak, addig Magyarországon mi és a barátaink teljes mellszélességgel Izrael mögött állunk

– mondta az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, majd pedig kiemelte, hogy Magyarország és a magyar kormányzat Izraelnek védőbástyája az Európai Unióban, amely egyre gyakrabban politikai támadásokat intéz a zsidó állam ellen. 

A Magyar Nemzet kérdésére Kovács István elmondta, hogy a tömeges migráció és a nagymértékű muszlim bevándorlás következtében a nyugat-európai pártok, elsősorban a baloldali, liberális pártok elkezdtek szavazóként tekinteni az Izrael-ellenes, antiszemita muszlim bevándorlókra, és elkezdtek úgy cselekedni, olyan retorikát megütni és olyan intézkedéseket hozni, ami az ő szavazatukat megnyeri. Ennek jegyében pedig ezek a baloldali pártok egyre inkább Izrael-ellenes politikát folytatnak, és rendszeresen szemet hunynak az erősödő antiszemitizmus felett. 

A nyugat-európai országokban folyamatosan, évről évre emelkedik az antiszemita indíttatású támadások száma, és ezek már nemcsak verbális, hanem egyre gyakrabban fizikai erőszakkal járó bűncselekmények. Mindeközben az EU továbbra is a nyitott határok politikáját hirdeti, ezzel pedig egyre több és több olyan bevándorló érkezik a kontinensünkre, akiknek a zsidó0ľkeresztény kultúra semmit nem jelent. Izrael-ellenesek, antiszemiták, és ezt nem is rejtik véka alá

– tette hozzá Kovács István, aki szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a tradicionális baloldali és liberális pártok is elkezdtek az antiszemita migránsok szavazataira hajtani, ezért ennek megfelelően politizálnak. 

Kovács István azt is megjegyezte lapunknak, hogy az antiszemitizmus problémájának Európába hurcolásáért jó részben a szélsőbaloldali, úgynevezett woke ideológia követői tehetők felelőssé, akik a nyitott határok politikájának támogatásával olyan tömegeket engedtek be az Európai Unió területére, akiknek semmit nem jelent a zsidó–keresztény kultúra, semmit nem jelentenek a zsidó–keresztény hagyományok.

Európa nem tudja megváltoztatni az ide érkező migránsokat, mert a woke ideológia foglyává váltak a nyugat-európai államok, és maga az Európai Unió vezetése is. Ezek a politikusok pedig egy megvédendő kisebbséget látnak a bevándorlókban, akiknek véletlenül sem szabad ezeket a nagyon káros nézeteit megváltoztatni, hanem mindenáron segíteni kell őket. Még akkor is, ha egyébként más, akár a zsidó kisebbségeket is veszélyeztetik Nyugat-Európa-szerte

– tette hozzá Kovács István. 

 

Borítókép: Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója (Forrás: Alapjogokért Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.