Magyarország V4-tagságának felfüggesztését követeli egy lengyel elemző

Példátlan támadás érkezett a lengyel baloldaltól.

Forrás: Mandiner2023. 12. 23. 11:04
Donald Tusk Convention In Katowice, Poland
Donald Tusk Convention In Katowice, Poland Fotó: BEATA ZAWRZEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az én véleményem az, hogy fel kellene függeszteni Magyarország V4-tagságát – jelentette ki a Hvg-nek adott interjújában Wojciech Przybylski politikai elemző, a Visegrad Insight kutatóintézet vezetője. A Mandiner szemléje szerint Przybylski úgy véli, amellett, hogy a régi-új kormányfő, Donald Tusk a napokban már kinyilvánította: elfogadhatatlannak tartja, hogy Orbán Viktor Oroszország oldalát választotta, társadalmi szinten is érezhető csalódottság, mert úgy érezik, hogy Magyarország elárulta a barátságot. 

Ahogy fogalmazott:

Eddig azt gondoltuk, közös nevezőn vagyunk a biztonság és a geopolitika területén, és ez nem arról szól, hogy Amerika vagy Oroszország között kell választani. Ebben az összefüggésben kristálytisztán látszik, hogy ellentétes irányba haladunk. Tehát az egyetlen találkozási pont az EU lesz

– fejtegette Przybylski, aki szerint Donald Tusk megpróbál majd hatni a magyar miniszterelnökre, de szinte reménytelen a dolog.

Borítókép: Donald Tusk lengyel miniszterelnök (Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.