Összművészeti hétvégét tartottak Veszprémben

A veszprémi konferencián az MMA helyi tagozatai mutatkoztak be. A népművészeti és a képzőművészeti kiállítások mellett számos más művészeti ág képviselője is fellépett.

Forrás: VEOL2023. 09. 26. 17:00
Veszprém A képen: Szentháromság tér Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság szobor Fotó: Vajda József Forrás: Szabad Föld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén februárban alakult meg a Magyar Művészeti Akadémia negyedik regionális munkacsoportja. A veszprémi szervezet a hétvégén összművészeti rendezvényt tartott. A hétvégén a Magyar Művészeti Akadémia veszprémi szervezete a VAEB székházban fogadta az irodalom és a képzőművészet iránti érdeklődőket. Az este Keserű Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész szombati előadásával indult, majd Mezey Katalin szerkesztette irodalmi műsorral folytatódott.

A VEOL-nak nyilatkozott a veszprémi munkacsoport vezetője Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója. Interjújában kiemelte, hogy igyekeztek minél több alkotótársukat bevonni a hétvégi összművészeti eseményre. Hangsúlyozta, hogy vannak olyan egyéniségek, amelyek önmagukban képesek teremteni.
 

Nagyon fontos az, hogy egyéniségek, egók is vannak, akik önmagukban alkotnak.

A konferencia első napján nyílt meg a népművészeti és a képzőművészeti tagozat kiállítása is. Vasárnap pedig az építészek is a bemutatkoztak. Oberfrank Pál elmondta, hogy a konferenciát követően is tartani fogják a kapcsolatot a közönséggel.

 

Borítókép: Utcakép Veszprém belvárosából (Szabad Föld/Vajda József) 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.