Európai kalandozásuk után új albummal rukkoltak elő a középkori világzene magyar éllovasai + videó

A Bordó Sárkány novemberben jelentette meg soron következő, immáron ötödik stúdióalbumát Bordó Sárkány – 5 címmel. A lemezen 10 + 1 szám hallható, amelyek igencsak változatos zenei utazásra invitálják a hallgatóságot. Kísérletező kedvük nem meglepő, hiszen idén is fél Európát végigkalandozták a hazai fellépések mellett.

Forrás: Bordó Sárkány2023. 11. 15. 20:00
null
Forrás: Bordó Sárkány
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kezdetekben jellemzően középkori dalfeldolgozást játszó zenekar egyre inkább a saját szerzeményekre helyezi a hangsúlyt. A korábbi lemezekhez hasonlóan az új album hangzása is magán viseli a zenekar elvitathatatlan stílusjegyeit, amely a különleges, népi és középkori hangszerek találkozásának és a rendkívül dinamikus és változatos saját szerzeményeknek és átdolgozásoknak köszönhető – derül ki az együttes közleményéből.

A Bordó Sárkány ötödik albuma november 20-án jelenik meg.
A Bordó Sárkány ötödik albuma november 20-án jelenik meg (Forrás: Bordó Sárkány)

Az album talán az eddigi legkísérletezőbb, igazi fúziós anyag lett. 

A közel háromnegyed órás lemezen hallható instrumentális és szöveges szerzemény, dinamikus és lírai, a progresszív rockba hajló, valamint kifejezetten popos darab is.

A korongon nyolc saját szerzemény és három magyar népdalfeldolgozás kapott helyet.

A zenekar a videoklipek készítésével sem tétlenkedett. Az albumról eddig összesen négy klip készült, legutóbb a Részben egész című dalukhoz. A csapat decembertől országos lemezbemutató turnéra indul és számos más európai országban is bemutatja majd az új anyagot.

A turné első két állomása a Fonó Budai Zeneházban december 29-én, valamint a debreceni Roncsbárban, 2024. január 20-án lesz.

Borítókép: Az együttes új albuma az egyik legkísérletezőbb lemezük lett (Forrás: Bordó Sárkány)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.