Kamarazenekar kíséri a karácsonyi misét a Magyar Szentek templomában

Az Erdődy Kamarazenekar végzi a zenei szolgálatot a Magyar Szentek templomának ünnepi szentmiséjén december 25-én. A zeneművek között Schubert, Esterházy Pál és Michael Haydn szerzeményei is felcsendülnek.

2023. 12. 18. 15:00
A Magyar Szentek temploma Lágymányoson, a Magyar Tudósok körútja mentén
A Magyar Szentek temploma Lágymányoson, a Magyar Tudósok körútja mentén Fotó: MTVA/Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony első napján, december 25-én délelőtt 11.30-től a Budapest XI. kerületi Magyar Szentek temploma ünnepi szentmiséjén az Erdődy Kamarazenekar végzi majd a zenei szolgálatot, Lökösházi Mária, Megyesi Zoltán és Najbauer Lóránt közreműködésével. 

 

Az együttes Schubert G-dúr miséjét szólaltatja meg, s az Erdődy zenekarra jellemző módon ezúttal is elhangzik majd néhány magyar vonatkozású különlegesség is: Esterházy Pál Harmonia caelestis című gyűjteményéből adnak elő a karácsonyhoz kötődő részleteket, valamint műsorra tűzik Michael Haydn hangulatos Pastorellóját is.

Borítókép: A Magyar Szentek temploma Lágymányoson, a Magyar Tudósok körútja mentén (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.