Annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű húst vásároljuk, néhány fontos dolgot szem előtt kell tartanunk.
Ilyen egy egymilliárd forintos esküvő Egyiptomban + videó
Ankur Jain amerikai milliárdos megadta a módját a nagy napnak.
Annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű húst vásároljuk, néhány fontos dolgot szem előtt kell tartanunk.
Aranyszabály, hogy ha húst vásárolunk, inkább ellenőrzött helyről, szakboltból tegyük. Ez az első dolog, amit tehetünk azért, hogy a lehető legjobb minőségű és legfrissebb hús kerüljön az asztalra.
Azért is jó, ha közvetlenül a hentestől vásárolunk és nem előre csomagolt húst veszünk, mert így magunk ellenőrizhetjük az érzékszervi jellemzőket.
Ilyen a szín, a szag és a textúra, vagyis az állag. Arról nem beszélve, hogy érdemes olyan hentest választanunk, akiben megbízunk, akit mindenki nagyon kedvel korrektsége és friss áruja miatt.
1. Vizsgáljuk meg a színt és a textúrát
A sertéshús egy rózsaszínes, világos húsfajta. Ha a színe egy kicsit szürkés, inkább ne vegyük meg. Ha a csontos karaj régebbi, beszürkülnek a csontok.
A marhahúsnak sokkal élénkebb, sötétebb a színe, gumisabb az állaga.
A csirke nem tartható el olyan sokáig, mint a sertés. Élénk színű, gumisabb hús.
Ha régi a csirkehús, a csont elkezd feketedni. Ha pedig csirkemellfilét vásárolunk, és azt tapasztaljuk, hogy nem keményebb, tartósabb a hús, hanem inkább szétfolyik a kezünkben, akkor az a csirkehús már legalább 1-2 napos.
Nagyon fontos, hogy a hús felülete nem lehet nyálkás, tehát ha ezt tapasztaljuk, semmiképp se vegyük meg.
Amikor fagyasztott húst vásárolunk, arra figyeljünk, hogy ne legyen sérült a csomagolás. Ha így van a fagyasztóban, akkor egy idő után elkezd kiszáradni.
2. Ellenőrizzük a szagot
Az egyik legjobb módszer a hús frissességének megállapítására, ha ellenőrizzük az illatát.
Nem számít, milyen húst vásárolunk, ha erős, csípős szagot tapasztalunk, semmiképp se vegyük meg!
A baromfihúsnak általában nincs erős szaga, kissé húsos illatot érezhetünk. De ha ennél erősebb, akkor valószínűleg a hús már nem friss.
Ha csomagolt húst vásárolunk, mindig ellenőrizzük a címkét. Így nemcsak a frissességéről bizonyosodhatunk meg, hanem a hús eredetéről is.
Ha feltüntetik, érdemes ellenőrizni a hús minőségét, a színhústartalmat és természetesen azt, hogy mennyi tartósítószert és egyéb adalékanyagot tartalmaz. Persze ne felejtsük el megnézni a húst sem!
Fontos, hogy a csomagban ne legyen véres, nyálkás víz. Illetve a színét is ellenőrizhetjük, ha a szagát nem is. Ám ha egy mód van rá, inkább friss húst vásároljunk, mint csomagoltat.
Darált húst tényleg csak a leginkább megbízható helyről vásároljunk. Amennyiben tehetjük, inkább vegyünk egész húst, aztán daráljuk le otthon. Ha ez nem kivitelezhető, akkor kérjük meg az eladót, hogy az általunk kiválasztott húst darálja le – lehetőleg a szemünk előtt.
A megfelelő minőségű hús kiválasztása nemcsak az ételeinket teszi finomabbá, de az egészségünkre is hatással van.
Ankur Jain amerikai milliárdos megadta a módját a nagy napnak.
Szibériai tokhal akadt horgászok horgára.
Saját családja testi épségét, valamint a sértett és állapotos felesége testi épségét is közvetlen veszélynek tette ki.
Riccardo Pizzuti az egyik visszatérő mellékszereplő, aki mindig állja a pofonokat.
Ön ismeri a kémiai elemek rövidítését?
A TV2 a legnézettebb csatorna, óriási siker volt a Házasság első látásra
"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége
Olajat talált a Mol Magyarországon
Lehet, hogy örökké tartó szerelemben élsz? Ezekre a jelekre figyelj
Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak
Szijjártó Péter: Józan észre alapozott együttműködésre van szükség
Itt tud szavazni az Év Kedvenc Tesitanára játék Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei jelöltjeire!
Liverpool: váratlan reggeli bejelentés, Szoboszlai fotója is a hírben + videó
Újabb lépés történt a magyar hadiipar fejlesztésében
Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)
A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)
Ankur Jain amerikai milliárdos megadta a módját a nagy napnak.
Szibériai tokhal akadt horgászok horgára.
Saját családja testi épségét, valamint a sértett és állapotos felesége testi épségét is közvetlen veszélynek tette ki.
Riccardo Pizzuti az egyik visszatérő mellékszereplő, aki mindig állja a pofonokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.