Világraszóló Guinness-rekordok születtek Kanadában

126 nappal idő előtt született meg egy ikerpár Kanadában, ezzel új világrekordot állítva fel.

Magyar Nemzet
2023. 03. 07. 9:40
null
Fotó: GUINNESS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

126 nappal idő előtt született meg egy ikerpár Kanadában, ezzel új világrekordot állítva fel. A két kistestvér, Adiah és Adrial Nadarajah ezzel meghaladta a korábbi 125 napos rekordot – írja a BBC.

A két gyermek épphogy megérte a 22 hetes kort amelynél, ha csak egy pár órával is hamarabb születnek meg, a kórház meg sem kísérelte volna őket életben tartani – derül ki a Guinness közleményéből. 

A várandósság ideális időtartama 40 hét, így az ikerpár születése 18 héttel korábban történt az elvártnál. 

Az édesanya, Shakina Rajendram elmondta, hogy amikor megindult a szülés 21 hetes és 5 napos korában, az orvosok azt mondták neki, hogy a babák „nem lesznek életképesek”, és „nulla százalék esélyük van a túlélésre”.

A kórház orvosai azt mondták nekik, hogy ilyen korai koraszülés esetén képtelenek segíteni a gyermekeken – mondta el az apuka, aki hír hallatán egész éjszakán keresztül sírt, mikor ezt megtudta.

A legtöbb kórházban nem is tesznek kísérletet a 24. és 26. hét előtt született csecsemők megmentésére, viszont a pár nagy szerencséjére, a torontói Mount Sinai kórház (Sínai-hegy Kórház) rendelkezik koraszülötteket ellátó speciális eszközökkel.

Borítókép: Kép a családról (Fotó: Guinness)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.