Litvániában sikerült befejezni Brazília és Argentína meccsét

A címvédő Argentína jutott be elsőként a futsal világbajnokság döntőjébe, miután nagy csatában legyőzte Brazíliát. Az argentinok a sikerrel egyben a világranglistán is az élre álltak.

Magyar Nemzet
2021. 09. 30. 12:06
Brazília Argentína futsal világbajnokság Litvánia 2021
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány hete bizarr körülmények között, néhány perc után véget ért Brazília és Argentína labdarúgó világbajnoki selejtezőmeccse. Annak a találkozónak a sorsa azóta is kérdéses, ahogy az is, hogyan oldják meg a koronavírus-járvány miatti intézkedések okozta kalamajkát a vészesen közeledő októberi dél-amerikai selejtezőkön.

Nem volt viszont hasonló probléma Litvániában, ahol a futsal világbajnokság elődöntője gond nélkül lezajlott a két nagy rivális között. A labdarúgás 4+1-es, teremben játszott változatában Brazília éppúgy ötszörös világbajnok, mint nagy pályán, a pandémia miatt tavalyról 2021-re halasztott tornát viszont Argentína várta címvédőként.

A találkozón az argentinok 2-0-s előnybe kerültek, Brazília az első félidő hajrájában szépített. A második játékrész viszont nem hozott gólt, így Argentína vasárnap a címvédésért léphet pályára a vb-fináléban.

A győzelemmel emellett Argentína a minden mérkőzés után frissülő, Élő-pontrendszer alapú világranglistán is az élre állt, míg az elődöntő előtt még éllovas Brazília a harmadik helyre csúszott vissza.

A másik ágról biztosan új résztvevő kerül a fináléba, hiszen a csütörtöki elődöntő csapatai közül sem Portugália, sem Kazahsztán nem játszott még döntőt futsal világbajnokságon.

(A borítóképen a brazil Rodrigo és az argentin Brandi küzd a labdáért. Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.