A magyar válogatott spórolna, ehhez bravúr szükséges

A futsal-világbajnokság európai selejtezőjének második csoportköre a végéhez közeledik. A magyar válogatott a továbbjutását már bebiztosította, de megspórolhat egy oda-visszavágós párharcot, ha kedden nyer Horvátország ellen.

2023. 03. 07. 8:56
Dávid Richárd futsal
Fotó: MLSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon összetett rendszert építettek fel a szervezők a futsal-világbajnokság európai selejtezőjére. A magyar válogatott a második csoportkörben csatlakozott a vetélkedéshez, s az már biztos, hogy ebben a fázisban a második helyen végez Horvátország mögött és Izrael előtt. Mégsem mindegy, hogy a keddi záráson milyen eredményt ér el a magyar csapat.

magyar válogatott futsal
A magyar válogatott még bízhat az elitkörös szereplésben (Fotó: MLSZ)

A második helyezettek közül ugyanis a négy legjobb mérleggel záró csapat is az elitkörbe jut, a többieknek ehhez meg kell nyerniük egy oda-visszavágós párharcot. A magyar válogatottnak akkor van esélye megspórolni az extra párharcot, ha kedden Debrecenben legyőzi Horvátországot.

Ez bravúr lenne, az idegenbeli meccsen 5-1-es horvát győzelem született. Ugyanakkor az ő csoportelsőségük és továbbjutásuk már biztos, így a magyarok számára fontosabb lehet a találkozó.

Magyarország a múlt héten, Izraelben 6-1-es győzelemmel biztosította be a második helyét a csoportban, azon a meccsen két gólt szerzett Dávid Richárd.

– Az előző négy hónapban sokat lépett előre a válogatott mentálisan, ennek is köszönhető, hogy jóval hatékonyabban tudtuk megvalósítani a taktikai tervünket – mondta az izraeli meccsről a harminckét éves játékos. – De nemcsak mentálisan, hanem fizikálisan is sokat javultunk az elmúlt hónapokban, úgy érzem, egységesebbek vagyunk, nagyobb a csapaton belüli kohézió, ami ugyancsak meghatározó lehet a soros tétmérkőzéseinken. Nehéz meccs vár ránk kedden, de hiszünk abban, hogy legyőzhetjük a horvátokat.

Az elitkör fontos célja a válogatottnak, ugyanakkor a világbajnoki szereplés felé még csak egy lépcsőfok. A húsz elitkörös válogatott közül ugyanis csak hét vehet majd részt a 2024-es seregszemlén.

A magyar válogatott eddig egyszer szerepelt futsal-vb-n, még az első, 1989-es eseményen. Akkor az ötödik helyig jutott a csapat, sőt, Zsadányi László gólkirály lett, azóta viszont magyar résztvevők nélkül zajlottak a világbajnokságok.

Borítókép: Dávid Richárd (Fotó: MLSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.