Remek és roppant eredményes korszak érhet rossz véget Sopronban

A Sopron Basket 2018 óta mindig eljutott a női kosárlabda Euroligában a négyes döntőig, tavaly meg is nyerte a kontinens elitsorozatát, ám most megszakadt ez a szép széria, a címvédő magyar bajnok már a negyeddöntőben elvérzett. A hírek szerint ezzel egy remek korszak is lezárult, a klub a jövőben nem tudja tartani az eddig megszokott magas színvonalat.

2023. 03. 20. 7:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét mérkőzésen 82-62-re kapott ki a Sopron Basket a Fenerbahcétól, így már a negyeddöntőben búcsúzott a női kosárlabda Euroligától, amelyet tavaly, történelmi tettet végrehajtva, első magyar csapatként megnyert. Tényleg nagy tett volt, ez az európai klubkosárlabda csúcsa, és éppen a roppant gazdag Fenerbahce az, amely évek óta hiába ácsingózik rá, pénzt, paripát, fegyvert nem sajnálva érte. 

 

A magyar bajnok tehát címvédőként 2018 óta először nem lesz ott az elitsorozat négyes döntőjében, ami a jelenlegi helyzetében realitás, de nem sokon múlott, hogy több esélye legyen a továbbjutásra. A világválogatottal felérő Fenerbahcét elkerülhette volna, ha nem kap ki roppant bután Diósgyőrben vagy otthon nem betlizik a csoport egyik leggyengébb csapata, a francia Basket Landes ellen. Több viszontagság is érte a magyar női kosárlabda kirakatcsapatát az idény során, az egyik remek légiósa cserben hagyta, a másik el sem jött, inkább kivásárolta magát a szerződéséből, és még folytathatnánk a sort a be nem vált külföldi és a fejlődésükben kissé megtorpant magyar játékosokkal.

Fotó: Fiba.com

Itthon persze a Sopron Basket még mindig a legjobbnak tűnik, egy hete például fölényes biztonsággal nyerte meg a Magyar Kupát. Hamarosan kezdődik a bajnokság rájátszása, nagy meglepetés lenne, ha a soproniak nem védenék meg itt az elsőségüket még úgy is, hogy a tavaly áprilisi súlyos sérüléséből február végén visszatért, 208 centire nőtt centert, Határ Bernadettet újra meg kellett műteni, és rá ebben az idényben már nem számíthat Gáspár Dávid vezetőedző.

A nagy kérdés természetesen a jövő, sokak szerint ugyanis Európa egyik élklubja pénteken este jó ideig egész biztosan az utolsó meccsét játszotta az Euroligában. A hírek arról szólnak, hogy 

viharfelhők gyülekeznek a Sopron Basket felett, ami az anyagi ellehetetlenülés veszélyét jelenti a tulajdonosok nézeteltérései miatt. A részletek egyelőre csak pletykák, ám úgy hírlik, a magyar állampolgár Turner Yvonne és a kamaszkora óta megszakításokkal itt játszó Jelena Brooks marad, a 38 éves ikon, is vállalja a folytatást, ám légiósokra nem lesz pénz, nélkülük pedig nincs értelme harcba szállni az Euroligában. 

Ha ez így lenne, akkor egy szép és rendkívül eredményes korszak zárulna le, ám mint tudjuk, a remény hal meg utoljára. A gondok elmúlhatnak, a nézeteltérések elsimulhatnak, a pletykákról pedig kiderülhet, hogy nincsen alapjuk. A Sopron Basket a magyar sport egyik legnagyobb értékévé vált, nagy kár lenne elherdálni ezt a kincset. 

Borítókép: A francia válogatott Olivia Époupa nem váltotta meg a világot Sopronban (Fotó: Fiba.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.