Az életéért küzd a kórházban az olimpiai bajnok

Nagyon beteg az amerikaiak olimpiai bajnoka, az 1984-ben, Los Angelesben olimpiai bajnoki címet szerző Mary Lou Retton.

Forrás: Origo2023. 10. 11. 10:24
2009 Tyson American Cup
GYM-2009-TYSON-AM HOFFMAN ESTATES, IL - FEBRUARY 21: Mary Lou Retton, former Olympic Gold Medalist in Women's Gymnastics, looks on during the 2009 Tyson American Cup at the Sears Centre on February 21, 2009 in Hoffman Estates, Illinois. Jonathan Daniel/Getty Images/AFP (Photo by JONATHAN DANIEL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Europess/AFP/Jonathan Daniel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mary Lou Retton 1984-ben, Los Angelesben nyert olimpiai bajnoki címet tornászként. A legendás sportoló lánya, McKenna Kelley a közösségi oldalain kért segítséget.A sportoló egy hete van kórházban, tüdőgyulladása van, annak is egy ritka változata. A lánya szerint Rettonnak nem rendezett a biztosítása, ezért az imák mellett adományokat is vár, hogy folytatni tudják a kezelését.

Mary Lou Retton     Fotó: Europess/AFP

Retton az 1984-es olimpia egyik legnagyobb sztárja volt, 16 évesen összesen öt érmet szerzett, ezzel az amerikai csapat legeredményesebb sportolója lett és összetettben övé lett az aranyérem. Talajon és felemás korláton is 10 pontos gyakorlatot mutatott be az olimpián. 1997-ben a tornászok hírességek csarnokába is beválasztották.

Borítókép: Mary Lou Retton (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.