Jürgen Klopp megszegte a játékosainak tett ígéretét

Jürgen Kloppot felvillanyozta, hogy a Liverpool szerdán 4-1-re nyert a Luton ellen az Anfielden. Egy újoncot legyőzni általában nem tekinthető akkora dicsőségnek, de a Liverpoolnak csaknem egy kezdőcsapatnyi játékosa hiányzik, ráadásul hátrányból állt fel a Premier League éllovasa.

2024. 02. 22. 12:57
Jürgen Klopp Liverpool
Liverpool's German manager Jurgen Klopp celebrates at the end of the English Premier League football match between Liverpool and Luton Town at Anfield in Liverpool, north west England on February 21, 2024. Liverpool wins 4 - 1 against Luton Town. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem egetrengető történés, ha az ellenfél szerez vezetést a Liverpool ellen – legyen szó topcsapatról vagy akár újoncról, és az sem számít, ha az Anfield a mérkőzés helyszíne, a Vörösök gyakran hátrányba kerülnek. Ez főleg az idény első felében fordult elő velük, és az a közös ezekben a mérkőzésekben, hogy a Liverpool rendre feláll, és általában fordít a bekapott gólok után. A szerdaiakkal együtt már 22 pontot gyűjtött így be Jürgen Klopp csapata, ami rekordbeállítás a Premier League-ben.

Klopp sokáig emlékezni fog erre a győzelemre
Klopp sokáig emlékezni fog erre a győzelemre (Fotó: AFP/Paul Ellis)

Igen, a szerdaiakat is beleértve, mivel a Lutont úgy verte meg a Liverpool az Anfielden, hogy a szünetben még az újonc vezetett. Bár az első félidőben a hazaiak nem érezték a kaput, nem estek pánikba, és a második játékrészben kiszakadt a gólzsák, Cody Gakpo, Luis Díaz és Harvey Elliott találataival 4-1-re győztek.

 

Kloppot nagy diadalra emlékeztette a szerdai meccs

Jürgen Klopp az első félidőben még dühöngött a látottak miatt, az viszont, hogy a csapata a mérkőzés második felére összeszedte magát, meghozta a jókedvét. A lefújást követően bevallotta, hogy szerdán megszegte a játékosainak tett egy korábbi ígéretét, vagyis hogy a Barcelona elleni feltámadással már nem fog példálózni, amikor motiválni próbálja őket. Mint ismert, a Liverpool a Bajnokok Ligája 2019-es elődöntőjének első felvonását 3-0-ra elveszítette a katalán fővárosban. Az eredmény és a hiányzó kulcsemberek miatt sokan temették az angol gárdát a visszavágó előtt, de a Vörösök csodát tettek, és 4-0-ra kiütötték a Barcát az Anfielden.

Kloppot a mostani helyzet a 2019-es diadalra emlékeztette, mivel a Liverpool most is úgy állt ki, hogy majd egy kezdőcsapatnyi játékosa (Alisson, Curtis Jones, Thiago, Darwin Núnez, Diogo Jota, Mohamed Szalah, Stefan Bajcetic és Joel Matip) sérült. 

– Mostantól valószínűleg ezt a meccset is emlegetem majd néhányszor – mondta vígan Klopp

– Néhány hónapja megígértem a srácoknak, hogy a Barcelona elleni mecset többet nem hozom fel példaként, de ma megtettem, szóval megszegtem az ígéretem. De a mostani mérkőzés előtt nagyjából olyan helyzetben voltunk, mint akkoriban, hiszen rengeteg játékosunk hiányzik most is. A csapatom viszont megfeledkezett erről, és én ezt is vártam el tőlük, mert ha nem a rossz dolgok járnak a fejedben, akkor szárnyalhatsz.

Pedig nem könnyű megfeledkezni róluk, mert a nyilvánosság is tud róla, hogy mennyi a sérültünk. Bevallom, nekem is szükségem volt egy kis időre, hogy feldolgozzam ezeket a híreket. De ez a meccs jó példa lesz mostantól a pályán lévő srácoknak, ez lesz az ő „Barcelonájuk”.

Rob Edwards szerint a Luton hozzájárult a Liverpool győzelméhez, hiszen felpiszkálta az alvó oroszlánt.

– Feldühítettük őket. Az első félidő nagyon jól sikerült, a másodikban pedig megtapasztaltuk az Anfield erejét és az igazi Liverpoolt, milyen amikor tövig nyomják a gázt. Lenyűgöző volt a letámadásuk. Jó lecke volt ez nekünk arról, hogy milyenek a legjobb csapatok. Tudom, hogy több játékosuk is hiányzott, de a második félidőben tökéletes teljesítményt nyújtottak – dicsérte Klopp gárdáját a Luton vezetőedzője.

Borítókép: Jürgen Klopp a lefújást követően (Fotó: AFP/Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.