Brazíliában kell leülje kilencéves börtönbüntetését a korábbi válogatott futballista

Nehéz helyzetben van a Real Madrid, a Manchester City és az AC Milan korábbi labdarúgója, a 100-szoros brazil válogatott Robinho, Brazília legfőbb bírósága ugyanis szerdán azt közölte, hogy az ex-csatárnak börtönbe kell vonulnia. Robinhoék fellebbeznek.

2024. 03. 21. 10:38
Robinho játékosként a Real Madridban is megfordult. Fotó: www.insidethegames.biz/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robinho öt különböző országban, Spanyolországban, Olaszországban, Törökországban, Brazíliában és Kínában is nyert bajnoki címet, világhírű klubokban futballozott, ám sportteljesítményét beárnyékolja, hogy 2013-ban részt vett egy csoportos nemi erőszakban.

 

Kilenc év nemi erőszakért

A 40 éves korábbi játékosra először hét évvel ezelőtt, az olasz bíróság szabott ki börtönbüntetést, miután Milánóban az AC Milanban futballozó csatár és barátja, Ricardo Falco, illetve további négy társuk megerőszakolt egy 23 éves nőt egy diszkóban. Falco Robinhóhoz hasonlóan kilenc év börtönt kapott, a társaikat azonban nem találta meg a rendőrség.

Brazíliának nincsen kiadatási egyezménye Olaszországgal, ám a dél-amerikai ország legfelsőbb bírósága szerdán közölte, hogy az ex-csatárnak odahaza kell börtönbe vonulnia. Ügyvédje már jelezte, hogy fellebbeznek az ítélet ellen, illetve mindent megtesznek azért, hogy az ügy lezárultáig Robinho szabadlábon maradhasson.    
 

A Santosnál nem kértek belőle

A Copa America-győztes futballistát egyszer már korábban is megvádolták nemi erőszakkal, amikor Manchesterben játszott, de 2009-ben felmentették. Robinho pályafutása lényegében a rendőrségi ügy miatt tört derékba, ugyanis 2020 októberében, amikor visszatért első profi csapatához, a Santoshoz, a szurkolók és támogatók is tiltakoztak a szerepeltetése ellen, így hat nap után szerződést bontottak vele.

 

Sajnos nem egyedi eset

Robinho nem az egyetlen dél-amerikai labdarúgó, akit nemi erőszakkal vádoltak vagy ítéltek el – figyelmeztetett a Mandiner. Nemrég Argentínában lett botrány azt követően, hogy egy sportújságíró hölgy feljelentette a Vélez Sarsfield négy labdarúgóját, mert szavai szerint „szexuálisan bántalmazták”, de ott van a Barcelona egykori klasszisa, Dani Alves ügye, meg még jó néhány történet a labdarúgás világából. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.