Golovin Vlagyimir határozott kijelentést tett az olimpiai kvalifikációs torna előtt

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női-kézilabda-válogatott legyőzi Japánt a debreceni olimpiai selejtezőtorna kulcsfontosságúnak ígérkező találkozóján.

2024. 04. 08. 20:50
GOLOVIN Vlagyimir
Debrecen, 2024. április 8. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a magyar nõi kézilabda-válogatott edzésén a debreceni Fõnix Arénában Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Golovin Vlagyimir együttese csütörtöktől vasárnapig a Főnix Arénában sorrendben Kamerun, Svédország és Japán ellen lép pályára a kvartettben megszerezhető két ötkarikás kvóta egyikéért. A távol-keleti ország csapataival két, egyaránt sikertelen olimpiai selejtezőtornán is találkozott idén magyar válogatott: a női kosárlabdázók február 9-én Sopronban 81-75-re győztek ugyan, ám végül nem tudták megszerezni az ötkarikás indulási jogot. Egy nappal később a férfi jégkorongozók Budapesten 2-1-re kaptak ki Japán legjobbjaitól, így elvileg nem jutottak tovább kvalifikációs csoportjukból, majd a fehéroroszok kizárása miatt mégis folytathatják az ötkarikás kvalifikációt.

GOLOVIN Vlagyimir; PIGNICZKI Krisztina
Pigniczki Krisztina másodedző és Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Golovin Vlagyimir a „japán szál”  kapcsán az MTI-nek határozottan kijelentette: – Megverjük Japánt és továbbjutunk.

A szövetségi kapitány a korábban sérüléssel bajlódókról elmondta: Albek Anna panaszmentes az orrtörése után, hétfőn még kontakt nélkül bár, de részt vett a labdás edzésen. A zúzódással kezelt Debreczeni-Klivinyi Kinga jól van, miután pihentették az ütközése után. A bordaköziizom-húzódás után gyógyuló Böde-Bíró Blanka az M4 Sportnak azt mondta, bár még fáj a sérülése, bízik benne, hogy akár már csütörtökön bevethető lesz. A szövetségi kapitány ennek kapcsán úgy fogalmazott:

– Kkapusedzésen és hétfő délelőtt már dolgozott, van még tompa fájdalma, de semmi komoly, bízom benne, hogy a három mérkőzésre csúcsformában lesz.

Albek Anna: Minden ezen áll vagy bukik!

A hétfő délutáni tréningen a selejtezőtorna helyszínén mindhárom játékos részt vett. Albek Anna elmondta, ő a hazai pályát semmiképp nem nyomásként éli meg.

– Bizonyosan pluszerő lesz nekünk, reményeink szerint nagy számú szurkolótábor érkezik majd. Mindhárom találkozón van esélyünk, meccsről meccsre fogunk haladni. Mindenképpen ott szeretnénk lenni az olimpián. Mindenki tudja, hogy mekkora a tét, oda fogjuk tenni magunkat, mivel néhány játékosnak ez már nem fog megadatni: minden ezen áll vagy bukik!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.