Szijjártó Péter a Kínai Nemzeti Nukleáris Vállalat vezetőivel tárgyalt

A tárcavezető hangsúlyozta, Brüsszelben fontos csatákat nyertünk meg, köztük a nukleáris energiával kapcsolatban is.

2024. 04. 26. 14:50
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kínai Nemzeti Nukleáris Vállalat vezetőivel tárgyalt Budapesten 2024. április 26-án. Forrás: Facebook/Szijjártó Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ elképesztő mennyiségű áramigény-növekedéssel néz szembe – mutatott rá pénteken közzétett Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A hűtési és fűtési rendszerek működése, az ipari növekedés és a közlekedés elektromos alapokra átállása miatt hatalmas mennyiségű áramra lesz szüksége a világnak. Ezt a növekvő áramigényt olcsón, hatékonyan, biztonságos és környezetkímélő módon kizárólag nukleáris energiával állíthatjuk elő

– mutatott rá.

A tárcavezető leszögezte, „nagy a jelentősége annak, hogy két fontos csatát is megnyertünk Brüsszelben, amikor is az Európai Unió fenntarthatónak ismerte el a nukleáris energiát, illetve amikor megakadályoztuk a rá kivetendő szankciókat”. Szijjártó Péter kiemelte, „Kína élen jár a nukleáris technológia fejlesztésében, és mivel Magyarországon teljes körű nukleáris ökoszisztéma fejlődött ki, ezért érdekeltek vagyunk ilyen típusú nukleáris együttműködés kialakításában”.

Ma a Kínai Nemzeti Nukleáris Vállalat vezetőivel folytatott tárgyalás alapján meggyőződtem arról, hogy ez nem egyoldalú

– jelentette ki.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kínai Nemzeti Nukleáris Vállalat vezetőivel tárgyalt Budapesten 2024. április 26-án (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.