Idén is nagy kárt okozhat a tavaszi vihar

Tavasszal szeszélyes az időjárás: a szélcsendes napsütést gyakorta hirtelen érkező vihar, felhőszakadás szakítja félbe – a biztosítók az április–májust jellemzően viharosnak nevezik.

2019. 04. 07. 10:19
null
Ha nem vágják ki a veszélyes fát, érdemes biztosítást kötni Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavasszal szeszélyes az időjárás: a szélcsendes napsütést gyakorta hirtelen érkező vihar, felhőszakadás szakítja félbe – a biztosítók az április–májust jellemzően viharosnak nevezik. A szakértők arra figyelmeztetik az ingatlantulajdonosokat: tanácsos ellenőrizni, hogy a téli mínuszok nem ­okoztak-e kárt a házban, például nem sérült-e a tetőszerkezet vagy néhány cserép. – Győződjünk meg az ablakok és az ajtók megfelelő állapotáról is, hogy a közelgő zivatarok ne tehessenek kárt az otthonunkban – hívta fel a figyelmet az OVB Magyarország pénzügyi tanácsadó vállalat.

Ha nem vágják ki a veszélyes fát, érdemes biztosítást kötni
Fotó: Havran Zoltán

Felidézik: a magyarországi lakóingatlanok csaknem háromnegyedének van biztosítása, ami európai szinten is magas arány, azonban a tulajdonosok és bérlők nagy része azt sem tudja pontosan, mire nyújt fedezetet a biztosítása.

Ezért tanácsos számba venni a veszélyeztetett vagyontárgyakat, a legtöbb kárért ugyanis a szélsőséges időjárás a felelős. Üvegtörés, beázás, jégverés okozta károk, tűzeset – a legtöbb biztosítás kiterjed ezek rendezésére, ám a régebbi szerződések nem minden esetben felelnek meg a mai viszonyoknak. Ha az ingatlant a szerződés megkötése óta már felújítottuk, vagy gyarapodtak az ingóságaink, aktualizáljuk a biztosításunkat – hangsúlyozzák a szakértők. A társasházaknak nem kötelező az épületbiztosítás, ráadásul az nem terjed ki a lakásokon belüli burkolatra, festésre, tapétára, az ingóságokra vagy éppen a biztonsági üvegezésre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.