Hétfőn kezdődik a Fiatal Vállalkozók Hete

Az üzleti élet minden területéről érkeznek meghökkentő tippek és karriertanácsok a fiataloknak.

Magyar Nemzet
2022. 11. 19. 22:31
Két év online kapcsolattartás után 2022-ben ismét találkozhatnak a fiatal vállalkozók a különböző szakmai eseményeken Fotó: FIVOSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtapasztaltabb vállalkozóktól és az üzleti élet kiemelkedő szereplőitől idén egy helyen kaphatnak választ minden kérdésükre azok az érdeklődők, akik részt vesznek a 15. alkalommal megrendezett Fiatal Vállalkozók Hete üzleti és karriershow-n, amelyet november 21. és 25. között Budapest mellett négy vidéki nagyvárosban tartanak: Győrben, Zalaegerszegen, Nyíregyházán és Miskolcon. A sikeres karrier és üzlet receptje mellett a résztvevők ismert magyar márkák képviselőitől tudhatják meg, hogy a jelenlegi, meglehetősen bizonytalan globális gazdasági környezetben hogyan lehet talpon maradni, sőt megtalálni az új lehetőségeket.

Hogyan lehetek sikeres a gazdasági nehézségek ellenére is? Kutatások alapján ezt a kérdést teszi fel most a legtöbb fiatal – számol be a tapasztalatokról a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz) közleménye. A gazdasági recessziótól való félelem, a nemzetközi piacokat uraló bizonytalanság, az ellátási láncok zavarai, vagy a hazánkban is tapasztalható alapanyag- és energiaár-robbanás a versenyszféra szinte minden szereplőjét kedvezőtlenül érinti. Kiemelten igaz ez a mikro-, kis- és középvállalkozásokra, valamint a karrierépítés előtt álló fiatalokra.

– Nem szabad megijedni a válságtól, mivel minden válság egyben új lehetőségeket is tartogat – vallja Kovács Patrik. – A Fivosz alapító elnöke kiemelte: 

a tájékozottság, a sikeres példák és a személyes kapcsolatrendszer bővítése által nyílnak új lehetőségek a fiatalok számára. 

Majd hozzátette: az eseményen megközelítőleg ötven ismert cég felső vezetőit kérték meg, hogy osszák meg siker- és érvényesülési tippjeiket a fiatalokkal.

Az elmúlt tizenöt évben a hazai vállalati szféra legjelentősebb szereplőitől, a magyar GDP 29,2 százalékát előállító üzleti nagyágyúktól kérdezhettek az érdeklődők, idén pedig két „online-esztendő” után, a résztvevőknek újra lehetőségük nyílik személyesen találkozni és kapcsolatokat építeni. Az elmúlt évek közel 35 ezer résztvevője a bizonyíték arra, hogy a kapcsolatépítésre vagy a jövőbeli üzleti partnerség kialakítására is kihagyhatatlan alkalom a Fiatal vállalkozók hete – hangsúlyozta a Fivosz elnöke.

A szakmai program budapesti záróeseményén az ünneplés sem marad el: a konferencia zárásaként adják át legsikeresebb fiatal vállalkozónak járó díjat, az Év Fiatal Vállalkozója 2022 kitüntetést.

A jó hír, hogy aki idén sem akar lemaradni, az még ingyenesen regisztrálhat az eseményre a www.fiatalvallalkozokhete.hu oldalon – fűzte hozzá Kovács Patrik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Fivosz) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.