Kalasnyikovból nyitottak tüzet egy azeri parlamenti képviselőre

Merényletet kíséreltek meg kedden este az azerbajdzsáni parlament egyik képviselője ellen Bakuban – közölte a Trend helyi hírügynökség az azeri belügyminisztériumra hivatkozva.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 03. 29. 7:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazil Mustafa túlélte a támadást. A Trend beszámolója szerint ismeretlenek nyitottak tüzet a politikusra egy Kalasnyikov gépkarabélyból Baku Zabrat nevű elővárosában található otthonának kapuja előtt. 

Úgy tudni, Fazil Mustafa a lábán és vállán kapott találatot, kórházba szállították, élete nincs veszélyben.

A lap később arról számolt be, hogy a támadás célja nyilvánvalóan a politikus életének kioltása volt, akivel kapcsolatban úgy fogalmaztak: Fazil Mustafa „éles és erős Irán ellenes retorikájáról ismert”.

Kalasnyikovval támadtak Albániában is

Ismeretlen fegyveresek rátámadtak egy tévészékházra az albán fővárosban, Tiranában hétfőre virradóra, és megöltek egy biztonsági őrt – számolt be az albán média rendőrségi információkra hivatkozva. A hatvanéves férfi kórházba szállítás közben vesztette életét. A támadás célpontja a Top Channel televízió székháza volt. A támadók terepjáróval érkeztek az épülethez, és félautomata fegyverekből lövéseket adtak le a tévészékház bejáratára és környékére.

Borítókép: Rendőrök a támadás helyszínén. (Forrás: Baku TV / YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.