Macron egyre több és elképesztőbb háborúpárti kijelentést tesz + videó

Nógrádi György: A Zelenszkij-féle elképzelés, hogy ők kidolgozzák, hogy mi a béke és azt átadják Oroszországnak, az utópia.

Forrás: Hír Tv2024. 05. 06. 11:17
MACRON, Emmanuel
Párizs, 2024. április 25. Emmanuel Macron francia államfõ kampánynyitó beszédet tart az európai parlamenti (EP- ) választásokra készülõben a párizsi Sorbonne egyetemen 2024. április 25-én. Az EP-választásokat június 9-én rendezik Franciaországban. A háttérben álló szlogen jelentése: Új európai paradigma. MTI/EPA pool/Christophe Petit Tesson Fotó: Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emmanuel Macron legutóbb arról beszélt, hogy a saját maga által húzott vörös vonalak a gyengeséget jelképeznék.

Emmanuel Macron francia államfő távozik a színpadról a kampánynyitó beszéde végén, amelyet az európai parlamenti (EP- ) választásokra készülőben mondott a párizsi Sorbonne egyetemen 2024. április 25-én. (Fotó: MTI/EPA pool/Christophe Petit Tesson)
Emmanuel Macron francia államfő távozik a színpadról a kampánynyitó beszéde végén, amelyet az európai parlamenti választásokra készülőben mondott a párizsi Sorbonne egyetemen 2024. április 25-én (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Erről a lapunk is beszámolt korábban. Mint írtuk, úgy tűnik, Macron nem nyugszik, s nem is akar semmiféle vörös vonalat az oroszokkal való esetleges konfliktusban. 

Nógrádi György, Gönczi Róbert és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket a Hír TV műsorában. Szó esett az Ukrajnában zajló háborúról, az izraeli konfliktusról és arról is, hogy tárgyal a kínai elnök a háborúpárti Macronnal.

Néhány héttel ezelőtt, amikor Macron azt mondta, hogy csapatokat küld, az orosz parlament alelnöke a francia televíziónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy az ott lévő francia önkéntesek eddig 40 százaléka halt meg. Ha csapatokat küldenek oda, ezek célpontokat fognak jelenteni. (…) Az oroszok is mindent megtesznek, hogy valamilyen tárgyalás legyen. Júniusban lesz Svájcban a békekonferencia, ahova Oroszországot nem hívják meg. A Zelenszkij-féle elképzelés, hogy ők kidolgozzák, hogy mi a béke, és azt átadják Oroszországnak, az utópia. Nem győzték le az oroszokat. Az oroszok mennek előre. Lassan, de lépésről lépésre

– mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Mint arról lapunk korábban beszámolt, Kárpátalján a helyi roma nők úttorlaszt építettek a toborzóközpont elé, és az elrabolt hozzátartozóik visszaadását követelték. Egyre több hír szól arról, hogy a szadista egyenruhások összeverik az utcákról begyűjtött férfiakat.

A Hír TV kárpátaljai tudósítója elmondta, hogy Nagyszőlősön–  dacára az ünnepnek – ostrom alá vették a hadkiegészítő irodát.

Előállították azokat, akik ezt a balhét kezdték, és tettükkel garázdaság vétsége miatt akár hétéves börtönbüntetést is kockáztathatnak. Hozzáteszi a jelentés, hogy a hadkiegészítő munkatársai teljes mértékben törvényesen jártak el, amikor a fegyverükkel figyelmeztető lövéseket adtak le.

A migrációról is elmondták a véleményüket a műsorban a megkérdezett elemzők. Elhangzott: egyre több uniós tagállam utasítja el a kényszerbetelepítéseket.

Ami a legfontosabb a menekültügyi paktummal kapcsolatban, az az, hogy ez a folytatása annak a mechanizmussorozatnak, amely 2015 óta, az európai migrációs válság kirobbanása óta húzódott. (…) Kialakulni látszik egy európai koalíció, amely végső soron még meg tudja akadályozni azt, hogy az európai migrációs paktum ebben a formában elfogadásra tudjon kerülni.

– fogalmazott Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője.

Borítókép: Emmanuel Macron francia államfő kampánynyitó beszédet tart az európai parlamenti választásokra készülőben a párizsi Sorbonne egyetemen 2024. április 25-én (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.