Kiutasítottak egy férfit Ausztráliából, mert hús és sajt volt a csomagjában

A szigorított élelmiszer-biztonsági előírások miatt vették el a vízumát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 16. 12:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 275 gramm pancetta, 665 gramm más sertéshús, valamint 300 gramm kecskesajt volt annál a húszéves férfinál, akit az új, szigorított élelmiszer-biztonsági előírások miatt kiutasítottak Ausztráliából, emellett 3300 ausztrál dollárra (mintegy 845 ezer forint) meg is bírságolták.

Murray Watt mezőgazdasági miniszter azzal indokolta a döntést, hogy „ez súlyosan sérti az ausztrál biológiai biztonságra vonatkozó törvényeket, és akár veszélybe sodorhatta volna az ország mezőgazdasági iparát is”.  

Watt arról beszélt, hogy a szigorú szabályok célja a többi között az is, hogy megakadályozzák az olyan betegségek behurcolását, mint a száj- és körömfájás.

Az ausztrál kormány még tavaly októberben jelentette be, hogy szigorúbb szabályokat vezetnek be azokkal az utazókkal szemben, akik nem jelentik be érkezéskor a növény- és állategészségügyi kockázatot jelentő árukat, hogy megakadályozzák a betegségek és kártevők bejutását az országba. A szigorítás január elején lépett hatályba – közölte az MTI. 

A minisztérium emlékeztet, hogy akinek a vízumát visszavonják, azt az első repülővel haza is küldik, és akár három évre ki is tilthatják az országból.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.