Élősködő férgek fészkeltek egy nő agyába a helyi specialitástól

Kórházba szállítottak egy 58 éves nőt a vietnami Hanoiból, miután megbetegedett egy friss vérből készült étel elfogyasztása után. A vizsgálat parazitafertőzést diagnosztizált. Kiderült, hogy parazita férgekkel fertőzött, amelyek az agyába fészkeltek.

Magyar Nemzet
Forrás: Mirror2023. 04. 12. 13:34
null
In this picture taken on December 22, 2011, bowls of "tiet canh" or fresh duck salad are seen displayed for sale at a roadside open-air shop in downtown Hanoi. Boiled ducks, often served together with "tiet canh" or fresh duck blood salad, are among favorite foods for Vietnamese capital's residents. AFP PHOTO / HOANG DINH Nam (Photo by HOANG DINH NAM / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kórházba szállítás után a nő, aki a Hanoi külvárosában lévő An Binh községből származik, túlélte a fertőzést. Elmondása alapján, megbetegedése előtt épp helyi csemegét, a „Tiet canh”-t, fogyasztott, amely nyers vérből és főtt húsból áll.

A nő az étel elfogyasztása után súlyos fejfájástól szenvedett, és többször is elesett otthonában, pedig maga készítette az ételt.

A kórházban kiderült, hogy parazita férgek nyüzsögnek a bőre alatt a karjaiban és a lábaiban, és a férgek az agyába is befészkelik magukat.

A helyi média idézte a kórház igazgatóhelyettesét, Dr. Tran Huy Thót, aki szerint az egészségügyi személyzet kezdetben azt hitte, a nő tüneteit agyvérzés okozta. A vizsgálatot követően azonban kiderült, hogy a nő szervezetét élősködők fertőzték meg.

A nőt azóta kiengedték a kórházból, és gyógyszereket írtak fel neki a fertőzés ellen.

Borítókép: Vietnámi leves (Fotó: AFP / HOANG DINH Nam)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.