Tizenöt futballista, akiről már elfeledkeztünk, de még játszik

A jelenleg is az európai topligákban játszó veteránok után most olyan labdarúgókat gyűjtöttünk csokorba, akiknek a nevét korábban kontinensünk sztárcsapatainál ismertük meg, de napjainkban már ritkán hallunk felőlük, hiszen kevésbé ismert csapatoknál kergetik a bőrt. Tudták például, hogy Eurázsia túlsó szegletében Andrés Iniesta és Thomas Vermaelen ma is csapattársak?

2021. 01. 01. 8:25
jelenleg
A támadó hazament levezetni Forrás: https://www.instagram.com/__carlitostevez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ROBINHO

Robinho (36), a Real Madrid, az AC Milan és a Manchester City korábbi játékosa 2020 októbere óta klubot keres. Legutóbbi csapata, a Santos hat nap után felbontotta vele kötött szerződését, mert a Santos szurkolói, a média és nőjogi szervezetek felhördültek a játékos leigazolása kapcsán. Robinhót ugyanis 2017-ben nemi erőszak vádjában bűnösnek találták.

Robinho 2011-ben, az AC Milan mezében
Fotó: MTI/EPA/Ettore Ferrari

ROQUE SANTA CRUZ

A paraguayi Roque Santa Cruz (39) korábban nyolc évet töltött a Bayern Münchennél, de pályafutása során megfordult a Manchester Citynél és a Málagánál is. 2016 júliusától a paraguayi élvonalban szereplő Olimpia csatára.

Jelenlegi csapata, az Olimpia szerelésében
Fotó: facebook.com/roquesantacruzok

YAYA TOURÉ

A Manchester City és a Barcelona Bajnokok Ligája-győztes középpályása, Yaya Touré (37) 2020 januárja óta csapat nélkül készül az új kihívásokra. Legutóbb a kínai első osztályú Qingdao Huanghai alkalmazta az elefántcsontparti labdarúgót.

Yaya Touré (világoskékben) a manchesteri időkben
Fotó: MTI/EPA/Peter Powel

NIGEL DE JONG

Nigel de Jong (36) 2019 augusztusában igazolt a katari Al-Shahania SC csapatához. A múltban – egyebek mellett – három évig a Manchester Cityt, négy idényen keresztül pedig az AC Milant szolgálta a holland középpályás.

Nigel de Jong az Al-Shahania SC dresszében
Fotó: instagram.com/nigeldejong

MARTIN ŠKRTEL

A Liverpool korábbi védőjének, Martin Škrtelnek (36) a nevét több alkalommal is hallhatták az ősz folyamán a Bajnokok Ligája szerelmesei, hiszen a szlovák futballistát jelenleg az İstanbul Başakşehir alkalmazza, s öt mérkőzésen lépett pályára csapata mezében a sorozat csoportkörében.

A szlovák védő egy meccs erejéig visszatért Angliába
Fotó: Facebook.com/SkrtelOfficialFanpage

ANDRÉS INIESTA

A kilencszeres spanyol bajnok, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, kétszeres Európa-bajnok, egyszeres világbajnok Andrés Iniesta 36 évesen sem adta fel karrierjét, igaz, zseniális megmozdulásaival már nem a Barcelona, hanem a japán Vissel Kobe szurkolóit szórakoztatja.

Andrés Iniesta Japánban rúgja a bőrt
Fotó: Facebook.com/AndresIniesta

THOMAS VERMAELEN

A Vissel Kobe egy másik volt barcelonai játékost, Thomas Vermaelent is megszerezte, így a katalán klubnál eltöltött évek után a belga középhátvéd ismét egy csapatban szerepel Andrés Iniestával.

Két volt barcelonai játékost is megkaparintott a Vissel Kobe
Fotó: instagram.com/thomasvermaelen/

LUKAS PODOLSKI

A Vissel Kobéban több „nagy név” is megfordult, ugyanis 2020 januárjáig Lukas Podolskit (35) is a soraiban tudhatta. A korábban a Bayern Münchent és az Arsenalt is megjárt német csatár kelet-ázsiai kalandja után visszatérve a török Antalyasporhoz igazolt.

Lukas Podolski Törökörszágban játszik
Fotó: instagram.com/poldi_official

KEISUKE HONDA

A japán Keisuke Honda (34) a 2010-es világbajnokságon hívta fel magára a világ és az AC Milan figyelmét, de a milánói sztárcsapaton kívül futballozott már Ázsiában és Ausztráliában is, jelenleg a brazil Botafogo támadó középpályása.

Négy különböző kontinens klubjaiban is megfordult a japán játékos
Fotó: instagram.com/keisukehonda

SALOMON KALOU

Hondához hasonlóan a Botafogo játékosa Salomon Kalou (35) is, aki korábban hat évet töltött el a Chelsea-nél, és a Premier League-t, valamint a Bajnokok Ligáját is megnyerte a londoni gárdával.

A Chelsea volt szélsője is Brazíliába igazolt
Fotó: instagram.com/salomonkalou

CARLOS TEVEZ

A háromszoros angol, kétszeres olasz bajnok, Bajnokok Ligája-győztes Carlos Tevez (36) európai karrierjét (West Ham, Manchester United, Manchester City, Juventus) követően Kínába igazolt, majd 2018 januárjában hazatért Argentínába, és azóta a Boca Juniors csapatának tagja.

Tevez a Boca Juniors tréningjén
Fotó: instagram.com/__carlitostevez

NANI

Emlékezetes manchesteri éveket tudhat maga mögött Nani (34) is, aki nyolc idényen keresztül, 2015 júliusáig tartozott a United kötelékébe. Azóta megjárta már a Sportingot és a Laziót is, mígnem 2019 februárjában az amerikai Orlando Citynél kötött ki, ahol jelenleg is játszik.

Nani az Egyesült Államokba költözött
Fotó: Facebook.com/Nani

RICARDO QUARESMA

Ricardo Quaresma (37) közel húszéves pályafutása során megfordult a Barcelonánál, az Internél és a Chelsea-nél is, napjainkban pedig a portugál Vitória Guimarães SC csapatában szerepel.

Quaresma (feketében) a Vitória edzésén
Fotó: instagram.com/ricardoquaresmaoficial

JOHN OBI MIKEL

A Chelsea-nél ismerhettük meg John Obi Mikel (33) nevét, aki tizenegy évet töltött el az angol klubnál. Ma is a szigetországban futballozik, a változás annyi, hogy az élvonal helyett a másodosztályban, a Stoke Citynél játszik.

John Mikel Obi a Stoke City színeiben
Fotó: instagram.com/mikel_john_obi

OSCAR

A londoni kékeknél eltöltött 4,5 éve alatt ragyogott a legfényesebben Oscar Emboaba (29) csillaga is. A brazil támadó középpályás négy évvel ezelőtt igazolt Angliából a kínai Shanghai SIPG csapatához, amelynek jelenleg is tagja.

Oscar a Shanghai SIPG játékosaként
Fotó: facebook.com/oscaroficial

 

ÍME TIZENKÉT HÍRES LABDARÚGÓ, AKI 2020-BAN VONULT VISSZA

Iker Casillason és Daniele De Rossin kívül is lesz kit hiányolnunk.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.