Nem tudta elkerülni a pótvizsgát a magyar válogatott

A magyar futsalválogatott Debrecenben 1-1-es döntetlent játszott Horvátország ellen világbajnoki selejtezőn. Az eredmény azt jelenti, hogy a magyar csapatra áprilisban pótselejtező vár, hogy bejusson a kvalifikációs sorozat elitkörébe.

Magyar Nemzet
2023. 03. 07. 20:03
DRÓTH Zoltán; HORVÁTH Szabolcs; BÍRÓ Attila; NAGY Imre
Futsal vb-selejtező - Magyarország-Horvátország Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar futsalválogatott Debrecenben, Horvátország ellen fejezte be a világbajnoki selejtezősorozat második európai csoportkörét. Az első fázisban a magyar csapatnak még nem kellett pályára lépnie, a másodikban már a keddi találkozó előtt eldőlt, hogy a horvátok mögött, de Izrael előtt a második helyen zár Magyarország.

Ennek ellenére a magyar válogatott számára volt tétje a mérkőzésnek, hiszen egy győzelem adott volna esélyt arra, hogy a négy legjobb csoportmásodik egyikeként pótselejtező nélkül jusson a következő csoportkörbe Turzó József csapata.

A horvátok számára nem volt már tétje az összecsapásnak, de a hazai 5-1-es győzelem után idegenben sem akartak rosszul szerepelni a magyar csapat ellen.

Ezúttal szó sem volt ennyi gólról. Stabilan védekeztek a csapatok, s bár a magyarok előtt adódott egy három az egy elleni kontralehetőség, az első félidőben nem született találat.

A második félidő első felében a horvátok jártak közelebb a vezetés megszerzéséhez, de Alasztics Marcell – egyszer a kapufa segítségével – rendre hárított.

Bezzeg a horvátok kapusa nem tudta védeni Pál Patrik lapos szabadrúgását! (1-0)

A horvátok levitték a kapusukat, így helyeztek még nagyobb nyomást a magyar kapura, s ez végül kifizetődött, egy éles szögből leadott lövés kifogott Alaszticson. (1-1) 

Az egyenlítés után magyar csapat is megpróbált öt mezőnyjátékossal támadni, de a maradék két percben már nem született újabb gól. A döntetlennel eldőlt, hogy a magyar válogatott nem kerül a legjobb négy csoportmásodik közé, így mindenképp vár rá oda-vissza vágós pótselejtező áprilisban.

A debreceni futsalnapok nem értek véget, jövő héten a hajdúsági város ad otthont a női Európa-bajnokság négyes döntőjének.

Futsal-világbajnokság, selejtező

Magyarország–Horvátország 1-1 (0-0)

A csoport végeredménye
1. Horvátország 10 pont
2. Magyarország 5
3. Izrael 1

Horvátország bejutott a következő csoportkörbe, Magyarország pótselejtezőn harcolhatja ki ugyanezt, Izrael kiesett.

Borítókép: A magyar válogatott tagjai éneklik a Himnuszt a meccs előtt (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.