Premier League: még várni kell a szupertini áttörésére + videó

Szenzációs színvonalat hozott a darts Premier League idei második, berlini fordulója. Minden mérkőzés szoros csatát és magas átlagokat hozott, a döntőben Michael van Gerwen és Luke Littler is százas körátlag fölött teljesített. A döntő legben mindkettejüknek volt meccsnyila, de végül a holland címvédő ünnepelhetett, az angol szupertini még várhat első nyertes Premier League-döntőjére.

2024. 02. 09. 11:13
Michael van Gerwen Luke Littler darts Premier League
Fotó: X/PDC Darts
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berlinben már a negyeddöntőben megismétlődött a darts Premier League első, cardiffi állomásának fináléja, s Michael Smith és Gerwyn Price meccse nem is okozott csalódást. A körátlagokat tekintve az este legjobb meccse volt, mindketten dobtak 170-es kiszállót, de ismét Smith nyert, ezúttal döntő leg végén. Az elődöntőben viszont Smith kapott ki 6-5-re, győzte le. A holland az egyetlen tagja az idei mezőnynek, aki már megnyerte a Premier League-et, ő viszont hétszer is, jelenleg is címvédő. Michael van Gerwen pedig feltűnésével még motiváltabb lett, s a berlini döntőben éppen az angol szupertini volt az ellenfele.

Luke Littler elrontotta Van Gerwen hetét Premier League
Luke Littler meccsnyílról veszítette el a berlini Premier League-állomás elődöntőjét. Fotó: EPA/Andy Rain

Littler, az „Atom” az idei világbajnokságon tört be a darts élmezőnyébe, az azóta a tizenhetedik életévét betöltött játékos egészen a döntőig menetelt. Littler azóta sem lassít, Bahreinben kilencnyilassal és tornagyőzelemmel jelentkezett, a fináléban Michael van Gerwen ellen nyert.

Az volt az első egymás elleni mérkőzésük, s a sportág holland állócsillaga azonnal jelezte, hogy ezt nem hagyja majd annyiban. Egy héttel később, hazai pályán, szintén döntőben visszavágott Littlernek, a két kiválóság így 1-1-es egymás elleni mérleggel várta újabb fináléjukat.

 

Van Gerwen és Littler is meccsnyilat hibázott

A döntő felé vezető úton Littler két döntő leges meccset nyert Berlinben, az elődöntőben úgy vágott vissza a vb-döntőért Luke Humphriesnek, hogy a világbajnok jobb átlaggal dobott.

A fináléban is Littleré volt a gyengébb körátlag, bár ez is száz fölöttit jelentett, s az angol szupertini tartotta a lépést Van Gerwennel. Ahogy a berlini Premier League-este korábbi hat meccséből négy, úgy a döntő is döntő legbe torkollott, amelyben mindketten meccsnyilat hibáztak, de végül Van Gerwen nyert.

– Fantasztikus este volt a dartsnak, és nagyon elégedett vagyok a saját teljesítményemmel is. Jól játszottam, különösen a fontos pillanatokban, de még ennél is jobb leszek – fogalmazott a holland klasszis a berlini siker után.

Littlernek egyelőre várnia kell arra, hogy Premier League-állomást nyerjen, de ez aligha marad így, a sorozat alapszakasza ugyanis összesen tizenhat állomásból áll, a jövő héten Glasgow lesz a helyszín.

 

Borítókép: Ezúttal Littler gratulálhatott Van Gerwennek (Forrás: X/PDC Darts)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.