Guardiola megvigasztalta a Liverpoolt a Manchester City újabb kiütéses sikere után

A Manchester City csütörtök este 4-0-ra győzött a Brighton vendégeként, s a Liverpoolt megelőzve a második helyre ugrott a Premier League tabelláján. Továbbra is az Arsenal az első, ám a Manchester City egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a riválisainál. Pep Guardiola a maga módján megvigasztalta Jürgen Klopp együttesét, mondván, bármelyik csapattal megeshet, hogy elveszít két meccset a bajnoki hajrában.

2024. 04. 26. 7:57
Kevin de Bruyne
Kevin de Bruyne ünnepli a gólját a Brighton elleni győztes meccsen Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester City remek teljesítménnyel bizonyította, hogy túllépett a Real Madrid elleni, múlt heti vereségen (egész pontosan csupán 11-esekkel esett ki a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében). Pep Guardiola csapata remekül futballozott s Brighton vendégeként, pedig a vezetőedző alaposan felforgatta a kezdőcsapatot, továbbá sérülés miatt sem játszhatott.

Kevin De Bruyne, Manchester City, Brighton, fejes, Pep Guardiola, Liverpool, Arsenal, Premier League
látványos csukafejessel szerzett vezetést. Fotó: Getty Images

A City már az első félidőben eldöntötte a találkozót. Kevin de Bruyne csukafejessel szerzett vezetést a 17. percben, érdekesség, hogy 255. Premier League-meccsén ez volt De Bruyne 68. találata, de csupán az első fejesgólja. Látványosra sikeredett. Majd Phil Foden szerzett két gólt, 0-3 után már csak formaság volt a második félidő, Álvarez a 62. percben állította be a végeredményt.

 

Harry Redknapp: De Bruyne minden idők legjobbja

A találkozó után a híres menedzser, Harry Redknapp egyenesen minden idők legjobb középpályásaként méltatta Kevin de Bruynét, de dicsérhette volna az egész csapatot. A Manchester City 18 bajnoki óta veretlen, továbbá zsinórban a negyedik bajnokiján aratott legalább négygólos győzelmet, ami eddig csupán négy csapatnak sikerült a Premier League-ben: a Manchester Unitednek 2000-ben, a Manchester Citynek 2022-ben és az Arsenalnak idén márciusban. 

 

Guardiola szerint az Arsenal és a City is hibázhat még

– A három pont a lényeg. Öt meccs van hátra, tudjuk, hogy nagyon kicsi a különbség a csapatok között. Mindegyik mérkőzésünket meg kell nyernünk. Minden sikerrel közelebb kerülünk a célunkhoz – összegzett Guardiola a találkozó után.

Noha maga Jürgen Klopp is úgy nyilatkozott, az Everton elleni vereséggel valószínűleg elszálltak a Liverpool bajnoki álmai, Gurdiola szerint továbbra is hármas verseny zajlik az aranyéremért, sőt még meg is vigasztalta a Liverpoolt:

– Ami a Liverpoollal történt, hogy két vereséget szenvedett két héten belül, megtörténhet az Arsenallal, s megtörténhet velünk is – mondta Guardiola. – Az a fontos, hogy továbbra versenyben vagyunk. Sok meccs van még hátra.

 

Derbi vár az Arsenalra, idegenben játszik a City és a Liverpool

A Manchester City a győzelemmel a második helyre lépett előre, s a vesztett pontokban a legjobban áll, hiszen egy pont a hátránya az Arsenal mögött, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A hét végén a nagy trióból az Arsenalnak lesz a legnehezebb dolga, Guardiola jóslata akár már akkor beválhat.

Brighton–Manchester City 0-4, gólszerzők: De Bruyne 17., Foden 26., 34., J. Álvarez 62.

 

A Premier League élcsoportja:
1. Arsenal 77 pont (34 mérkőzés)
2. Manchester City 76 (33)
3. Liverpool 74 (34)

A három csapat menetrendje a hét végi, 35. fordulóban:
Szombat, 13.30: West Ham–Liverpool
Vasárnap, 15.00: Tottenham–Arsenal
Vasárnap, 17.30: Nottingham–Manchester City

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.