idezojelek

Alma mater

Hiába panaszkodnak a józsefvárosiak Pikó András polgármesternél az Aurórához címzett elvarázsolt kastélyra, a libsi objektum érinthetetlen.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Hiába panaszkodnak a boldogtalan józsefvárosiak Pikó András polgármesternél az Aurórához címzett, VIII. kerületi elvarázsolt kastélyra, mondván, a zaj és a bekokszolt előemberek randalírozása élhetetlenné teszi a vidéket (az utca több házának gangja és ablaka a csapszék udvarára néz), a libsi objektum érinthetetlen. (Igaz, a kioszk melletti Auróra Kertben nincs lárma, randalírozás, oda csak hányni és szundikálni jár át a lázadó ifjúság.) Bár a rendőrök számos alkalommal tartottak már drograzziát a kulturális központban, rengeteg átlényegült füvészt értek tetten (az előző ciklusban a fideszes vezetés be is záratta a csehót), a 2019 őszén trónra lépő Pikó kerületvezető kijelentette: „Az Auróra marad!”

Akkor szép a magyar, ha drogos!

Aki nem tudná, az Auróra a hazai haladár fiatalság egyik legfőbb bástyája. Egyfajta hídfő, alma mater. A patinás hely ad otthont Udvarhelyi Tessza – Pikó kampányfőnöke – vállalkozásának, a Közélet Iskolájának, és itt szervezik a Budapest Pride, a Marom Budapest, a Roma Sajtóközpont, az Utcajogász, az Utcáról Lakásba! Egyesület és a Láthatatlan Tanoda eseményeit is. Állítólag a Jámbor András által alapított szélsőbaloldali portál, a füllentős Mérce is itt alakult anno. Sőt gyaníthatóan az a pókharapó szikrás hölgy (Jámbor csókosa) is itt bontogatta szárnyait, aki néhány napja a budapesti Antifa-embervadászaton többedmagával bátran agyba-főbe vert egy ártatlan embert. Hátulról, persze. A betépett ifjak innen szoktak elindulni székházat, hidat foglalni, hatalomnak nyelvet ölteni. Csak néhány Auróra-belövés kell előtte.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Pikó András (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.