Jó hír a bakelitek kedvelőinek – kiadják a Mini jubileumi koncertjét

A Mini, az idén tavasszal váratlanul elhunyt legendás zenész, Török Ádám együttese 1993-ban ünnepelte 25. születésnapját. Akkor már tíz éve nem zenéltek, de a jubileumra újra összeálltak a régi tagok. A nagy koncert a Budapest Sportcsarnokban volt, amelynek zárt körű főpróbáját egy paksi sörözőben tartották, amelyről felvétel is készült. Ezt az anyagot adták ki most dupla LP-n 25 év rock címmel – számolt be róla a Frisshirek.hu.

Forrás: Frisshírek.hu2023. 11. 11. 21:32
Török Ádám és a Mini Szuperkoncert
Budapest, 2022.01.28. Török Ádám és a Mini Szuperkoncert Fotó: Dombóvári Tamás (DT) Bors (BRS) Fotó: Dombóvári Tamás Forrás: Bors
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács László, a Moiras Records vezetője még tavaly döntött Török Ádámmal közösen az újbóli kiadásról. – A kilenc számot, köztük a ma már klasszikusnak számító Gőzhajót, a Kereszteslovagot, a Kell a barátságot tartalmazó anyag harminc évvel ezelőtt mindössze ezer példányban jelent meg CD-n, az újramaszterelt felvétel most vinylen érhető el – jelentette be a kiadóvezető.

Török Ádám
Török Ádám a Mini szuperkoncertjén Budapesten, 2022. január 28-án Fotó: Bors/Dombóvári Tamás

Mint elmondta, az album műsora ötvözi a Mini több korszakának zenei világát. 

A produkción olyan muzsikusok hallhatók, mint Török Ádám (ének, fuvola), Papp Gyula (billentyűs hangszerek), Balogh „Szivacs” Jenő és Németh „Nemecsek” Tamás (dob), Kunu László és Németh Alajos (basszusgitár), valamint Tátrai Tibor és Závodi János (gitár).

A zenei anyag külön érdekessége, hogy azon Bartók Béla Este a székelyeknél című művének feldolgozása is hallható. A Bartók-örökösök évtizedeken át akadályozták a mű kiadását, ezért Török Ádámék ezt harminc évvel ezelőtt az Éjféli találkozás Béla bácsival címen jelentették meg. A Bartók-művek jogkorlátozása 2015-ben lejárt, így most ez a zeneszám is felkerülhetett a különleges albumra.
A Moiras Records kiadó további vinyl-újdonságairól ITT olvashatnak.

Borítókép: Török Ádám és a Mini Szuperkoncertje Budapesten 2022. január 28-án (Fotó: Bors/Dombóvári Tamás)



 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.