Folytatódik a tündérmese: tovább száguld a csodatini a világbajnokságon

Luke Littler a legfiatalabb, aki valaha bejutott a nyolcaddöntőbe a PDC darts-világbajnokságon, de nem állt meg ott, szombaton este a 16 éves csodatini legyőzte Raymond van Barneveldet, és már a negyeddöntőben várja a következő ellenfelet, aki a másik meglepetésember, Brendan Dolan lesz. Eddigi legizgalmasabb meccsén a harmadik kiemelt Luke Humphries a lehető legszorosabb csatában, hirtelen halál legben nyert Joe Cullen ellen.

2023. 12. 31. 7:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csodatini megállíthatatlanul száguld előre: a 16 éves Luke Littner magabiztosan jutott a PDC darts-világbajnokság negyeddöntőjébe. Az angol srác történetéről már írtunk korábban, és most ez a történet újabb fejezettel gyarapodott. Az ellenfele az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld volt a két versenyző között kereken negyven év a korkülönbség… Az első szettet a csodatini nyerte elvéve a holland kezdését, a második szett első legjében Littler ismét brékelt, majd megnyerte a saját kezdését – majdnem megdobta a 144-es kiszállót is. Bár Barney szépített, a negyedik legben nem tudott mit kezdeni az angol ponterős játékával – Littler a második szettet is 3–1-re megnyerte, majd hozta a harmadikat is.

A csodatini újra ünnepelhetett Fotó: AFP

A negyedik szett döntő legig ment, Littler nem tudta megoldani a 124-es kiszállót, Van Barneveld viszont nem hibázott, és szépített. Az ötödik játszmában is döntő leget láthattunk, Littler – mintha egy többszörös bajnok rutinja lenne az övé – nagyon magabiztosan használta ki a lehetőségét, és megnyerte a negyedik, végső győzelmet jelentő szettet is. Van Barneveld 99.61-es körátlagot produkált, ami nagyon is jó, csak hát Littler 105.01-en állt meg… A csodatini ellenfele január első napján a másik meglepetésember, Brendan Dolan lesz.

Az egész világbajnokság legjobb és legizgalmasabb mérkőzését a harmadik kiemelt Luke Humphries és Joe Cullen összecsapása hozta. Az egyik fél negyedik nyert szettjéig tartó összecsapáson 3:3 után a hetedik szett döntött. A szabályok szerint legalább kétleges különbséggel kellett nyerni, de 5–5 után már csak egyetlen, hirtelen halál leg dönthetett. Márpedig Humphries és Cullen annyira nem bírt egymással, hogy el is jutottak eddig a szakaszig. Közben sorra maradtak ki a meccsnyilak, Cullen kétszer is dönthetett volna a maga javára. Bár a mindent eldöntő leget Cullen kezdhette, az idegek harcában Humphries volt a jobb. Hajszálon múlt a csata sorsa, és végül a kilenc (!) meccsnyilat is elhibázó Humphries a tizedikkel eltalálta a megfelelő duplát.

Borítókép: Luke Littner nem sok esélyt hagyott az ötszörös világbajnoknak (Fotó: PDC)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.