Darts-vb: nem tündérmese, hanem felnőtteknek való krimi

Végül mégsem lett tündérmese az idei dartsvilágbajnokság: a 16 éves Luke Littler a döntőben elbukott. Luke Humphries 4-2-es hátrány után zsinórban öt szettet behúzva 7-4-re győzött.

2024. 01. 03. 23:27
Luke Humphries
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kezdte a döntőt és egyből brékelt. Majd fordított szereposztában ugyanez történt. Mi több, az első négy szett egyaránt bréket hozott, így alakult 2-2-re az állás. Utána Littler végre hozta a maga kezdését, majd ismét brékelt, s elhúzott 4-2-re. Ekkor nagyon úgy nézett ki, hogy a 16 éves tinit Humphries sem tudja megállítani.

Luke Littler, Luke Humpfries, darts, világbajnok,
Luke Littler a döntőben nem bírta a nyomást végig Luke Humphries ellen (Fotó: MTI)

Aztán hatalmas fordulat következett. Humphries belelendült és sorra nyerte a szetteket. Littler sem játszott rosszul, de Humphries még jobb volt.

Az utolsó szett is szorosan alakult. 2-2-re álltak, az ötödik legben Littlernek három nyila volt, hogy kiszálljon 28-ról, nem sikerült neki, Humphries viszont másodikra megdobta a dupla 8-at és ezzel győzött 7-4-re, zsinórban öt szettet hozva.

Luke Humphries a pályafutása során először lett világbajnok, mellesleg a világranglistán is átvette a vezetést.

Humphries is Littlert méltatta

– Luke Littler elképesztő tehetség, mindent bele kellett adnom ahhoz, hogy győzzek. Ez életem legszebb napja – lelkendezett Luke Humphries és dicsérte egyúttal az ellenfelét.

– Túl sokszor vesztettem el a kezdésemet, ami nem fér bele. Ez negatívum, ezért kicsit csalódott vagyok, de tudom, nagy dolog, hogy bejutottam a döntőbe és ott vagyok a világ harminckét legjobb játékosa között – mondta Littler, aki fiatal kora ellenére éretten fogadta a vereséget.

Borítókép: Luke Humphries, a darts új világbajnoka (Fotó: Getty)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.