Aljas módon meggyalázta egy férfi a Mindszenty-szobrot, de kiderült, hogy volt még néhány ügye

Nagyon sok van a rovásán.

Forrás: Kemma, Magyarország Ügyészsége2024. 04. 19. 14:26
Fotó: Magyarország Ügyészsége
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garázdaság és rongálás vétsége miatt indult eljárás, amelyben a Komáromi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott a többszörös és különös visszaeső férfival szemben, aki többek között Mindszenty József szobrát is megrongálta – adta hírül a Kemma

A bíróság a Mindszenty-szobor megrongálóját három év fegyházbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette, így az jogerős.

A portál Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudta, hogy az elkövető 2022. július 17-én a hajnali órákban a komáromi köztemetőben 

vascsővel többször megütötte az ott lévő díszítésre szolgáló, műkőből készült Mindszenty József-szobrot, annak kezeit és orrát letörte.

A férfi ezzel 240 ezer forint rongálási kárt okozott. És úgy tűnik, mindez nem volt elég, ugyanis négy nappal később hajnalban a komáromi bankfiók ügyfélbejárati ajtajának üvegét egy kővel megdobta, ezzel azt betörte, így 146 ezer forint kárt okozott. Ezután egy műszaki áruház bejárati ajtaja üvegezését is betörte kővel, ezzel 219 ezer forint kárt okozott.

Az elkövető 2022. augusztus 16-án hajnalban egy másik komáromi pénzintézet bejárati ajtajának üvegezését egy ismeretlen eszközzel megdobta, így abban 357 ezer forint kárt okozott.

Az egyik ilyen esetről videót is közzétett az ügyészség. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.