Dzsudzsák Balázs tett egy kis szívességet a Ferencvárosnak

A labdarúgó NB I 24. fordulójának az első vasárnapi mérkőzésén a tabella élén álló Paks a Debrecent fogadta, amely Dzsudzsák Balázs gyors góljával sokáig vezetett. A házigazdák a második félidőben sokat tettek a fordításért,

2024. 03. 10. 14:58
null
Paks 20240310 Labdarúgás NBI Paks-DVSC Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Pakson unos-untalan hangoztatják, hogy nem akarnak versenyt futni a Ferencvárossal a bajnoki címért, nyilván jólesően nézték a tabellát, amelynek az élén álltak már nagyon régóta. Még úgyis, hogy a Fradi eggyel kevesebb meccset játszott, és a vesztett pontok tekintetében jobban áll a paksiaknál. Az is nyilvánvaló, hogy hazai pályán a Debrecen ellen a győzelem volt a cél, ám a vendégek hamar keresztülhúzták házigazdáik számításait. Nem telt el még négy perc sem a meccsből, amikor Manrique lövését tolta ki szép vetődéssel a jobb sarokból Simon, majd Ferenczi balról az alapvonaltól visszagurított, a középen üresen bóklászó Dzsudzsák pedig a tizenegyes pont mellől ballal a bal sarokba lőtt – 0-1.

Sokat elárul a meccsről, ez volt minden, amit érdemes elmondani a mérkőzésről... A szünetben a Paksba beállt Böde Dániel, akivel veszélyesebb lett a hazai csapat, ám az ő helyzetei is kimaradtak, illetve Megyeri Dávid nagyon jól védett a Debrecenben. Nyomott a Paks, olykor kontrázott a Loki, és a 84. percben összejött az egyenlítés: Osváth beadását Papp Kristóf passzolta közelről a hálóba – 1-1. Az utolsó percekben mindkét oldalon akadt nagy helyzet, de az eredmény már nem változott, a Paks csak egy pontot szerzett, és ezzel felkínálta a lehetőséget a Ferencvárosnak arra, hogy esetleges fehérvári sikerével már ezen a napon átvegye a vezetést a tabellán. 

NB I, 24. forduló
Péntek

Puskás Akadémia–Újpest 0-2 (0-1), Pancho Aréna, 2300 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők: Ambrose (10.), Anculasz (72.)

Szombat
Mezőkövesd–Diósgyőr 1-2 (1-1), Mezőkövesd, jv.: Antal. Gólszerzők: Drazsics (45.), illetve Szatmári (16.), Bényei (71.). Kiállítva: Szilágyi (Mezőkövesd, 77.)

Kecskemét–Kisvárda 3-1 (2-1), Széktói Stadion, 2635 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Horváth K. (8. – 11-es, 24.), Banó-Szabó (62.), illetve Szpaszics (13.)

Vasárnap

Paks–Debrecen 1-1 (0-1), Paks, 1437 néző, jv.: Bognár T. Gólszerzők: Papp K. (84.), illetve Dzsudzsák (4.)

Fehérvár–Ferencváros 15.30

ZTE–MTK Budapest 20.00

Borítókép: A debreceniek gólja kétségbe ejtette a paksi védőket (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.